Divendres, 19 d'abril de 2024
Carreteres

El PSC insta el Govern a executar la totalitat de la millora de la circumval·lació de la Terreta

Els socialistes reclamen que les fases 2 i 3 de les obres s'actualitzin en sis mesos i que siguin una realitat el 2024

Pallars Digital La Terreta | 28 de febrer de 2023 a les 10:44
Estat d'un dels trams de la carretera de La Terreta | Notícies de la Terreta
El PSC ha registrat aquest dilluns al Parlament de Catalunya una proposta de resolució on demana al Govern que executi la totalitat de la millora de la circumval·lació de la Terreta. En concret, els socialistes han instat l'executiu a què en sis mesos s'actualitzin les fases 2 i 3 de les obres, i aquestes siguin una realitat l'any 2024.

La diputada del PSC, la pallaresa Sílvia Romero, ha explicat que "aquesta via, en el terme municipal de Tremp, connecta els diferents nuclis habitats de la Terreta i té una longitud de més de 31 quilòmetres". "Una via, afirma, que o només connecta els principals nuclis de població de la zona sinó que també permet l’accés dels veïns i veïnes a l’Aragó i al propi municipi de Tremp, el més gran de Catalunya amb 303 quilòmetres quadrats i 30 nuclis de població".
 
En aquest sentit, Romero ha recordat que "el projecte de millora de la circumval·lació de la Terreta es va iniciar el 2009, amb els estudis corresponents. Tot seguit, el 2011, se’n va executar la primera fase de les obres; quedant aturades després", i ha afegit que "en territoris com el Pirineu i comarques tant extenses com el Pallars Jussà, comptar amb vies de comunicació dignes i segures és una qüestió principal per evitar l’empobriment i el despoblament i fer possible la mobilitat".

Reunió dels veïns amb el delegat del Govern a l'Alt Pirineu

 
D'altra banda, dimarts passat els membres de la recentment creada Plataforma per una Terreta digna es va reunir amb el delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, el pallarès Josep Castells, i amb l'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases. Durant la trobada, els dos representants es van comprometre a concretar una reunió a la Terreta amb un membre de govern català per tal d'abordar el problema.
 
A més, Josep Castells es va mostrar favorable a recuperar el projecte de carretera de circumval·lació i actualitzar-lo, ja que es troba desfasat. Tanmateix, es va constatar que ja no hi ha temps per incloure una esmena concreta sobre les obres de la carretera als pressupostos de la Generalitat, però sí que es podria aconseguir finançament de partides genèriques, com per exemple les de "manteniment de carreteres".


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació