Dissabte, 20 d'abril de 2024
pressupostos

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà dobla el pressupost per aquest 2023

Els comptes assoleixen els 12,8 milions d’euros gràcies a la incorporació de la partida del Pla de Camins i del projecte de cicloturisme

Pallars Digital Pallars Sobirà | 24 de febrer de 2023 a les 16:31
Els pressupostos van tenir el vot favorable de la totalitat dels consellers comarcals | CCPS
El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha aprovat aquest dijous per unanimitat un pressupost de 12,8 milions d'euros per al 2023. Segons ha destacat a Pallars Digital el president comarcal, Carles Isus, els comptes gairebé han doblat la inversió respecte als de l'any passat, alhora que celebra que es tracta del pressupost més alt aprovat mai al Pallars Sobirà.

Als comptes d'enguany s'ha inclòs la partida d'1,8 milions d'euros del Pla de Camins per millorar 300 quilòmetres de senders rurals, així com una altra de 700.000 d'euros per al manteniment d'accessos a nuclis. D'altra banda, també s'ha incrementat la dotació per als Serveis Socials i el transport escolar, atès l'augment dels preus dels carburants.

La principal inversió que recullen els pressupostos, però, són els 2,3 milions d'euros del projecte Bike-Natura Aventura Pallars Sobirà. Una iniciativa, aprovada i finançada pels fons europeus, que preveu potenciar i ampliar l'oferta de cicloturisme a la comarca, així com de les seves infraestructures.

Pel que fa a altres partides, en destaca una de 700.000 euros que servirà per adequar la planta de residus d'Esterri d'Àneu, que cobrirà tota la recollida de residus de la zona nord de la comarca. A més, els comptes inclouen una partida de 300.000 euros destinada a millorar el servei de recollida porta a porta. Finalment, el president ha posat en relleu un increment de 600.000 euros per a treball i formació.

Carles Isus ha celebrat que els pressupostos per al 2023 han comptat amb el suport unànime dels 19 consellers comarcals i dels 15 municipis del Pallars Sobirà. De fet, apunta, tot plegat "s'ha aconseguit perquè hem anat tots a una i hem prioritzat els projectes". En aquest sentit, Isus declara que aquest fet "marca una manera diferent i efectiva de fer les coses".


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació