Dimecres, 24 d'abril de 2024
consulta

El PSC titlla de «sectària i electoralista» l’actitud de l'alcalde de la Pobla per reactivar la consulta del passeig Josep Borrell

Els socialistes defensen que Borrell "ha estat i és un dels polítics amb més transcendència del país i que més ha fet pel Pallars i per la Pobla"

Pallars Digital La Pobla de Segur | 24 de febrer de 2023 a les 10:56
La placa que l'exministre té dedicada al passeig va ser arrencada fa uns cinc anys | TGE
Les primeres reaccions a la consulta sobre el canvi de nom del passeig Josep Borrell de la Pobla de Segur no s'han fet esperar. El PSC de les comarques de Lleida ha emès un comunicat de denúncia on titlla l'alcalde, Marc Baró, de tenir una actitud "electoralista i sectària" per reactivar la votació a falta de tres mesos de les eleccions municipals.

Els socialistes consideren que la consulta només vol justificar una "decisió presa unilateralment", i condemnen que l'equip de govern "divideixi el poble per interessos electorals". Així mateix, lamenten que malgrat haver avançat acords i consensos en altres administracions, l'alcalde de la Pobla "es vulgui mantenir en la divisió i la confrontació".

En aquest sentit, des del PSC mantenen que "cal treballar per sumar i generar consens entre els ciutadans". El partit també ha volgut lloar la figura de Borrell, tot afirmant que és "una de les persones amb més responsabilitat de tot Europa". El polític poblatà, recordem, és l'alt representant de la Unió per Assumptes Exteriors i Política de Seguretat i Vicepresident de la Comissió Europea.

Afegeixen que Borrell "ha estat i és un dels polítics amb més transcendència del país i que més ha fet per la província de Lleida, pels Pallars i per la Pobla de Segur". Els socialistes finalitzen el comunicat dient que "seguirem treballant per unir i generar consensos entre els ciutadans i ciutadanes també trobar solucions als reptes i problemàtiques que hi ha a la Pobla i al conjunt del Pirineu".

Marc Baró: «Ens hi vam comprometre electoralment»

 
Per la seva banda, en declaracions a Pallars Digital, l'alcalde de la Pobla, Marc Baró ha sortit en defensa de la consulta, assegurant que es van comprometre electoralment a realitzar-la. D'altra banda, ha volgut negar les acusacions d'oportunisme fetes des del PSC. "El reglament es va aprovar el març del 2019, i quan la volíem fer, la pandèmia ho va aturar".

Així mateix, ha explicat que el fet d'haver reactivat la consulta ara respon al volum de feina del consistori. "Fins dimecres passat vam estar ocupats amb la liquidació del consorci urbanístic amb Adif", declara. En aquest sentit, Baró ha volgut recordar que, precisament, Josep Borrell va ser un dels impulsors d'aquest polèmic consorci, creat l'any 1992, i que l'ajuntament poblatà va qualificar com una etapa "una mica fosca".
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació