Dijous, 18 d'abril de 2024
consulta

La consulta per canviar el nom al passeig Josep Borrell de la Pobla serà el 12 de març

Les opcions seran "passeig 1 d'octubre" o mantenir la nomenclatura actual, mentre que l'Ajuntament de la Pobla busca voluntaris per organitzar la votació

Pallars Digital La Pobla de Segur | 23 de febrer de 2023 a les 09:57
Imatge de l'actual passeig Josep Borrell i Fontelles | Ajuntament de la Pobla de Segur
L'Ajuntament de la Pobla de Segur ja ha triat la data per celebrar la consulta per canviar el nom al passeig Josep Borrell. Serà el diumenge 12 de març, de les 9h del matí a les 20h del vespre a la sala de plens del consistori poblatà. Estan cridades a votar les persones majors de 16 anys nascudes o domiciliades al municipi.

La pregunta que planteja l'ajuntament serà: "Respecte a la proposta de canvi de nom de l'actual passeig Josep Borrell, la meva elecció és...". En aquest sentit, les opcions a votar a la consulta seran dues: mantenir el nom actual (passeig Josep Borrell i Fontelles) o bé canviar-lo per passeig 1 d'octubre

D'altra banda, el consistori ha fet una crida per trobar persones voluntàries que vulguin participar en el procés de consulta. Els interessats podran inscriure's del 24 de febrer al 2 de març a través de la pàgina web de l'ajuntament, o bé de manera presencial al mateix consistori. En cas de ser necessari, el divendres 3 de març es realitzaria un sorteig.

La consulta popular per canviar el nom al passeig va ser aprovada per l'ajuntament poblatà el febrer del 2020, arran d'una moció d'ERC, que governa amb majoria al municipi, presentada el 2018. Una idea que en el seu moment ja va provocar el rebuig del grup del PSC al consistori, que la va qualificar de "gran vergonya" i de "sectària".

La votació, però, va ser ajornada en dues ocasions: primerament, el novembre del 2018, i degut per la proximitat de les eleccions municipals del 2019, i la segona vegada per l'emergència sanitària causada pel coronavirus.

Quan i on se celebra la consulta?


El diumenge 12 de març, de 9h a 20h, a la Sala de Plens.

Qui està cridat a participar-hi?


Persones majors de 16 anys nascudes i/o domiciliades a la Pobla de Segur. En el moment de la votació caldrà presentar el document d’identitat.

Si aquest any compleixo els 16 anys però encara no els he fet, podré votar?


No, només podran votar aquelles persones que el diumenge 12 de març ja tinguin els 16 anys.

Quina serà la pregunta?


“Respecte a la proposta de canvi de nom de l’actual passeig Josep Borrell, la meva elecció és...”

Quines són les opcions?


· Mantenir el nom actual de Passeig Josep Borrell i Fontelles
· Canviar el nom del passeig per Passeig 1 d’octubre

Qui formarà part de la mesa de votació?


Les persones que vulguin ser voluntàries d’aquest procés de consulta, podran inscriure’s del 24 de febrer al 2 de març, mitjançant la pàgina web de l'Ajuntament de la Pobla de Segur o de manera presencial al mateix ajuntament. En cas de ser necessari, el divendres 3 de març se celebrarà un sorteig.

 Consulta el reglament complet de la consulta


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació