Divendres, 19 d'abril de 2024

Salàs de Pallars tindrà tres llistes per primera vegada en unes municipals

Compromís i Esquerra repetiran candidatura, mentre que la CUP també ha confirmat que s’hi presentarà

Tomàs Garcia Espot Salàs de Pallars | 6 de març de 2023 a les 10:26
Les tres candidatures marcaran el ritme de la nova etapa «post-Sisco Borrell» a partir del 28 de maig | TGE
Fins a tres candidatures competiran per accedir a l’alcaldia de Salàs de Pallars a les pròximes eleccions municipals del 28 de maig. Es tracta d’un fet inèdit en la història del municipi, ja que en els 11 comicis anteriors s'hi han presentat un màxim de dues llistes en la pràctica totalitat dels casos. Un fet que propiciava que només una pogués ostentar la majoria absoluta.

Una dinàmica, doncs, que podria canviar amb la irrupció d'una tercera llista. Tal com ha pogut confirmar Pallars Digital, les candidatures són les de Compromís per Salàs, actual força governant amb quatre regidors, Esquerra Republicana, a l'oposició amb tres edils, i finalment, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), que es presentarà per primer cop en unes municipals al poble, i per segona vegada al Pallars Jussà, després de l'experiència de la Torre de Capdella.
 

Joaquín Cuartero (primer per l'esquerra) serà el candidat de Compromís, mentre que Toni Millet (esquerra) podria repetir com a cap de llista dels republicans. Foto: ERC Salàs


La primera estarà liderada per Joaquín Cuartero, actual tinent d'alcaldia i militant del PSC. Tal com ha explicat ell mateix a aquest diari, la llista estarà integrada per cares noves de caràcter independent i que fins ara no han participat en política. Encara no s'ha pogut confirmar, però, si Enric Cambon, alcalde des del novembre de 2021 en substitució del traspassat Francesc Borrell, també formarà part de la candidatura.

Pel que fa a la llista d'Esquerra Republicana, de moment no se sap qui serà el número u, tot i que fonts consultades per aquest diari apunten que podria estar liderada de nou per Toni Millet, cap de l'oposició a l'ajuntament salassenc. El també vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà comptarà a les llistes amb Laia Caballer i Roger Palacín, actual secretari de Política Territorial i Ecologisme del Jovent Republicà. Tots dos ja van formar part de la candidatura del 2019.
 

Jaume Solé (a la dreta) podria encapçalar la llista de la CUP. Foto: ACN


Finalment, la CUP es presentarà a Salàs amb una candidatura formada per independents i amb el portaveu del partit al Pallars, Jaume Solé. En aquest cas tampoc no s'ha confirmat qui serà el cap de llista, i tal com apunta el mateix Solé a Pallars Digital, no prendran la decisió "fins que arribi el moment". La idea inicial, explica, era presentar-se amb una agrupació d'electors, però finalment es va acordar fer-ho sota el paraigua de la CUP.

Aquestes seran, doncs, les tres llistes que a partir del 28 de maig marcaran la nova etapa post-Sisco Borrell que començarà a Salàs després de gairebé 20 anys. Independentment de quina sigui la força guanyadora, el fet que es presentin més de dues candidatures fa preveure que, a falta de majories clares, hi haurà un joc polític més actiu, i que els pactes i l'entesa seran claus per a la governança d'aquest poble de poc més de 300 habitants.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació