Dissabte, 20 d'abril de 2024
Dis la teva!

La Barberia d'en Melitón a la vila de Tremp

Article d'opinió del lector del diari Vicenç Amorós Ruiz

Opinió Pallars | 20 de febrer de 2023 a les 10:05
Melitón Vilaspasa i Rubiol, traspassat el 2019, a la seva barberia | Cedida
Senyor director,

Al passeig Pare Manyanet, davant dels jutjats, hi ha un lloc que va esdevenir emblemàtic per la ciutat: la Barberia, el negoci que, durant més de mig segle, va regentar en Melitón Vilaspasa i Rubiol, malauradament traspassat el desembre de 2019. Molts dels seus conciutadans, i molts d’altres de poblacions de l’entorn, recorden de manera entranyable tant al Melitón com la seva Barberia. Un espai on el temps semblava aturar-se i que va ser testimoni de llargues converses, visites, trobades i moments inoblidables.

Doncs bé, el que és un patrimoni cultural, que per altres viles representaria un tresor -només cal veure com es mimen i conserven aquest tipus d’espais a pobles veïns com Salàs de Pallars o Llimiana-, per l’Ajuntament de Tremp no mereix el més mínim respecte. Si avui passeu per davant de la Barberia, pràcticament ni la veureu. Una terrassa de bar ben opulenta tapa la seva façana amb l’aval del consistori. A la falta d’interès per la seva conservació s’afegeix, com dir-ho, una mena de voluntat d’ocultació.

Lluny queden els anys on el consistori tenia cura de prohoms de la vila com en Melitón, convidant-lo a fer el pregó de la Festa Major. És trist que per deixadesa es malbarati el patrimoni històric i cultural de la ciutat. I encara és més trist i injust que algú que es va estimar tant aquesta vila pugui rebre aquest tracte de menyspreu i oblit.

Vicenç Amorós i Ruiz
 
 Avís:
Els continguts publicats a la secció del lector Dis la teva! no necessàriament s’adiuen a la línia editorial de Pallars Digital. Aquest mitjà no es fa responsable de les opinions que aquí s’hi expressen.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació