Dimarts, 25 de juny de 2024
ocupació

El Departament de Treball es compromet a mantenir el programa «Treball a les Comarques»

El Consell del Jussà ha demanat un major increment en el pressupost atès que el nombre de comarques ha passat de 7 a 10

Pallars Digital Tremp | 20 de febrer de 2023 a les 09:28
El secretari de Treball, Enric Vinaixa (segon per l'esquerra) durant la seva visita al Consell Comarcal | CCPJ
El Secretari de Treball, Enric Vinaixa, s’ha compromès, durant la seva visita al Pallars Jussà a mantenir per a les properes anualitats el programa Treball a les Comarques. Aquest projecte, promogut pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), té com a objectiu impulsar projectes ocupacionals i de desenvolupament local per tal d’estimular la creació d’activitat econòmica i la generació d’ocupació.

Durant els darrers 15 anys el Pallars Jussà s’ha beneficiat d’aquest projecte, gestionat conjuntament per l’Ajuntament de Tremp i el Consell Comarcal del Pallars Jussà, i ha permès obrir vies de treball i aconseguir bons resultats en àmbits com l’agroalimentari, els serveis a les persones i en el turístic.
 
Els representants comarcals i l’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, han sol·licitat al Secretari de Treball un major increment del pressupost del programa de cara al 2024 donat que el darrer any el nombre de comarques que participen del programa ha passat de 7 a 10. La dotació per aquest 2023 és de 279.343 euros, una xifra similar al del darrer any, però queda lluny dels 345.000 de mitjana que es va rebre en el període 2015-2019.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, també ha posat en valor els programes de foment de l’emprenedoria que es presten des del Consell com el CAT-Emprèn o Re-empresa, i ha demanat que s’asseguri la dotació anual per part del departament.
 
També es va aprofitar la visita per demanar que es mantingui el suport del Departament en vers la societat Pallars Actiu, una eina de concertació publico-privada que inclou les comarques del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà i que té com a objectiu la promoció de projectes empresarials. Actualment, Pallars Actiu la formen 18 entitats locals i 76 empreses privades, la qual cosa la converteix en un gran actiu per al desenvolupament econòmic i la generació d’ocupació.

Finalment es van posar en valor els programes del SOC que permeten el retorn dels joves universitaris un cop finalitzats els estudis, 74 en el cas del Pallars Jussà els darrers sis anys. Darrerament s’ha reduït l’afectació positiva al Pirineu i es va concertar una trobada per concertar criteris que tinguin més en compte l’equilibri territorial i el foment del repoblament.


Altres notícies que et poden interessar 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació