Divendres, 26 d'abril de 2024
museus

L'Ecomuseu i el Museu de Capdella mostraran la seva faceta més humana

La campanya 'Les mil cares dels museus' vol donar protagonisme a les persones que treballen en aquests equipaments culturals

Pallars Digital Pallars | 17 de febrer de 2023 a les 09:46
Façana principal de l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu | Ecomuseu
L'Ecomuseu de les Valls d'Àneu i el Museu Hidroelèctric de Capdella participaran, juntament amb altres museus de Lleida, en la campanya Les mil cares dels museus. Es tracta d'una iniciativa per donar a conèixer tot l'engranatge de perfils professionals que treballen en aquests equipaments culturals. Així, durant dues setmanes, del 20 de febrer al 5 de març, s'incidirà en el valor humà dels museus, mostrant aquelles tasques internes que normalment no són a la vista del públic.

Per una banda, el Museu de Capdella oferirà dues activitats diferents, ambdues gratuïtes. La primera tindrà lloc el 25 de febrer a les 11h, sota el títol Arquitectura i urbanisme de la central de Capdella. L'objectiu serà descobrir, a partir d'una de les cases prefabricades del campament, la figura de Conxita Grangé i l'arquitectura d'aquestes edificacions tan particulars i l'urbanisme de la Central. La visita anirà a càrrec de Sígrid Remacha.
 

Visitants al Museu Hidroelèctric de Capdella. Foto: Museu Hidroelèctric de Capdella

 
En segon lloc, el 4 de març, aquest museu de la Vall Fosca oferirà la visita Inundacions al campament de la Central de Capdella. A partir de les 11h del matí, es realitzarà una visita als indrets del campament on les inundacions del 1937 i el 1982 van causar més afectacions. L'activitat, dirigida en aquest cas per Sandra Luque, compararà també la situació actual amb imatges de les riuades, tant del riu com de les edificacions del campament i de la central.

Per la seva banda, l'Ecomuseu d'Esterri d'Àneu durà a terme, el dia 26 de febrer a les 12h del migdia, l'activitat Els tresors amagats de l'Ecomuseu. Aquesta consistirà en la visita als magatzems per descobrir la tasca de restauració, conservació i documentació de les col·leccions d'aquest museu de les Valls d'Àneu.
 
A través d’aquestes activitats es vol trencar amb el prejudici que els museus són institucions mortes que només acullen exposicions, i mostrar bona part de l’activitat que cada dia té lloc en aquests espais. També hi haurà tallers oberts a tota la ciutadania i es difondrà una sèrie de vídeos on els i les professionals explicaran de forma original en què consisteix la seva feina.

D’aquesta manera, la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran vol retre un homenatge a les persones que cada dia fan possible el funcionament dels museus i també vol acostar al públic un seguit de professions vinculades al món cultural que acostumen a passar desapercebudes.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació