Divendres, 26 d'abril de 2024
turisme

Lladorre millorarà la mobilitat amb un servei de taxi elèctric per als visitants

És una de les mesures que preveu el projecte de turisme esportiu i sostenible que es beneficiarà d'1,4 milions d'euros dels fons europeus

Pallars Digital Lladorre | 15 de febrer de 2023 a les 10:17
El subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, amb l'alcalde de Lladorre, Salvador Tomàs | Subdelegació del Govern
Lladorre impulsarà un servei de taxi elèctric per als visitants per fomentar la mobilitat al municipi. Aquesta és una de les mesures que s'inclouen dins del projecte Turisme Esportiu d'Alta Muntanya 365 dies, que rebrà 1,4 milions d'euros dels fons europeus Next Generation

En total, l'ajuntament pallarès ha estructurat el projecte en tres eixos per convertir el municipi en un Hub d'innovació en turisme esportiu. El primer d'aquests consistirà a promoure noves ofertes i modalitats esportives; el segon, apostar per un destí sostenible per potenciar un aprofitament responsable de l'entorn natural i una gestió sostenible dels recursos; i finalment, ser un destí intel·ligent incorporant la digitalització al sector turístic i en l'oferta esportiva d'alta muntanya.
 
En aquest sentit, les actuacions previstes estan relacionades amb el pla de millora i regulació dels accessos a Montalto i Certascan, la construcció de miradors de natura, així com de nous equipaments esportius, com ara un rocòdrom, i la possibilitat de noves pràctiques esportives a l'estació d'esquí de Tavascan. D'altra banda, el projecte també contempla accions adreçades a formació en digitalització i en màrqueting digital, la creació d'un sistema intel·ligent de gestió turística i de senyalització.

Les actuacions s'han donat a conèixer aquest dimarts després de la visita que el subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, ha fet a Lladorre per copsar de primera mà el projecte turístic. Una iniciativa, a més, seleccionada dins la 2a Convocatòria extraordinària del programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destí 2022, i finançada íntegrament amb fons europeus dins el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR).
 
El subdelegat ha volgut destacar que els ajuts a projectes de sostenibilitat turística del govern espanyol volen "ajudar a convertir aquestes iniciatives en motor d'un nou model de turisme alineat amb els reptes de la cohesió social i territorial, a més a més de diversificar i desestacionalitzar l'oferta turística i la demanda per tal de contribuir a generar impacte econòmic, millorar els ingressos i beneficis de les empreses del sector, així com la creació d'ocupació fora de la temporada habitual".

El de Lladorre és un dels tres projectes pallaresos seleccionats en aquesta Convocatòria del programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destí 2022. Els altres dos són un projecte per fomentar el turisme actiu i de naturala Pobla de Segur, i que rebrà 2 milions d'euros, mentre que el Consell Comarcal del Pallars Sobirà gestionarà 2,3 milions per impulsar un projecte de cicloturisme a la comarca.

Reunions de treball amb els alcaldes de Ribera de Cardós i Alins

 
En el seu desplaçament al Pallars Sobirà, José Crespín també ha mantingut reunions de treball amb els alcaldes de Vall de Cardós, Llorenç Sánchez, i d'Alins, Manel Pérez, amb qui ha compartit temes d'interès per ambdós municipis. Aquestes reunions formen part de la ronda de contactes periòdics que manté el subdelegat amb els representants de l'administració local.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació