17 d'abril de 2024
eficiència energètica

La Pobla de Segur rebrà un milió d’euros per a la millora energètica del municipi

L'ajut, provinent del programa DUS 5000, permetrà dur a terme cinc accions diferents per augmentar l'estalvi energètic del consistori

Pallars Digital La Pobla de Segur | 13 de febrer de 2023 a les 07:58
Una de les mesures consistirà en rehabilitar la coberta de l'edifici de l'ajuntament | Ajuntament de la Pobla de Segur
L'Ajuntament de la Pobla de Segur rebrà més d'un milió d'euros dels fons europeus Next Generation per millorar l'eficiència energètica del municipi. L'ajut, emmarcat dins del programa DUS 5000 i gestionat pel Ministeri per la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, té com a objectiu augmentar el consum energètic provinent de recursos renovables i reduir el de combustibles fòssils.

L’alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, ha quantificat l’estalvi econòmic que suposaran aquestes accions i que rondarà el 70% del que actualment el consistori està pagant per al subministrament elèctric i de gas. El programa consta de cinc mesures diferents. La primera fa referència a Casa Mauri, l’edifici modernista que allotja l’ajuntament. L’objectiu és reduir la demanda i el consum energètic i preveu rehabilitar la coberta de l’edifici, renovar les finestres i els diferents elements lumínics.

La segona acció planteja la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la teulada de l’Escola Els Raiers per generar una energia que subministri fins a set equipaments municipals: l'ajuntament, la mateixa escola, el magatzem de la brigada, la Biblioteca, el Telecentre, l’Escola Bressol i el Pavelló d’Esports. L’objectiu és autoconsumir el 80% de l’energia generada i destinar el 20% restant a una comunitat energètica.

La tercera mesura és la instal·lació de generació tèrmica i renovable i xarxes de calor i fred. D’aquesta manera, gràcies a dues calderes de biomassa alimentades per estelles forestals, s’abastirà energia neta per a la xarxa de calor i/o fred de Casa Mauri, el Molí de l’Oli, l’Escola els Raiers i la residència Nostra Senyora de Ribera.

Per últim, el projecte preveu la substitució de dos vehicles municipals: una furgoneta per a la brigada i el cotxe dels vigilants municipals, que passaran a ser dos vehicles elèctrics. Al Pallars, Castell de Mur i Gavet de la Conca són els altres dos municipis que darrerament s'han beneficiat dels ajuts del programa DUS 5000.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació