Dijous, 25 d'abril de 2024
televisió

El Pallars, protagonista d'un nou programa de TV3 que descobreix el patrimoni artesà del país

El quart capítol de 'Rutes Artesanes de Catalunya' tracta sobre la llana de l'ovella Xisqueta, el centre d'Herbes de l'Alt Pirineu o les antigues mines de la Vall Ferrera, entre d'altres

Pallars Digital Pallars | 10 de febrer de 2023 a les 09:12
El programa, que s'ha estrenat aquest dijous, realitza un total de 8 rutes per Catalunya | TV3
La plataforma TV3alacarta ha estrenat aquest dijous Rutes Artesanes de Catalunya, un nou espai de vuit capítols que convida els catalans a recórrer el país per descobrir el seu patrimoni i la seva riquesa artesanal. El Pallars és el protagonista del quart capítol, on el programa descobreix l'art de la llana de l'ovella Xisqueta, el centre d'Herbes de l'Alt Pirineu, la Vall Ferrera i les antigues mines de ferro i carbó o la fusta i la cistelleria d'avellaner d'Esterri d'Àneu.

L'espai està presentat per la jove viatgera Gina, personatge interpretat per l'actriu Aida Llop, que conduirà l'espectador per vuit rutes on poder conèixer les interioritats dels oficis artesans: museus amb exposicions, centres d'interpretació, tallers on gaudir de l'experiència de produir una peça o per veure com treballen la matèria i la tècnica els artesans i artesanes de Catalunya.

Així, es donaran a conèixer les 23 Zones d'Oficis Singulars, com ara la sal de Cardona, la punta d'Arenys de Mar o la terrissa de Quart. També es visitaran els vuit Punts d'Interès Artesanal de Catalunya, com la comunitat d'artesans del Poble Espanyol, l'artesania tèxtil a la ciutat de Terrassa, o la forja d'Alpens. Així mateix, proposa visitar fins a 18 museus i centres d'interpretació per conèixer els oficis artesans, i participar en 35 tallers on gaudir d'una experiència artesanal.

Produïts per la productora Brutal Media per encàrrec de l'àrea d'artesania del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), els audiovisuals s'emmarquen en el projecte de promoció artesanal, cultural i turística Rutes Artesanes de Catalunya que ha impulsat el Departament d'Empresa i Treball.

Un projecte que es va endegar el juliol de 2022 i que consta d'una guia digital viva que es recull en el web www.rutesartesanes.cat. Una iniciativa que s'emmarca en el Pla d'Acció del Comerç, l'Artesania i la Moda 2022-2025, i que vol ser una plataforma de foment de l'artesania vinculada al turisme sostenible, de proximitat, cultural i experiencial.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació