Dissabte, 20 d'abril de 2024
Esquí

Finalitzen els Mundials de Para Esquí d'Espot després de 10 dies de competició

El Pallars ha estat el punt de trobada de 96 atletes paralímpics i de més de 300 persones involucrades

Pallars Digital Espot | 30 de gener de 2023 a les 11:21
L’espanyola Audrey Pascual s'ha penjat la plata en la prova de Slalom dels mundials | Toni Grases
L'estació d’Espot ha clos aquest diumenge les proves dels mundials FIS Para Alpine Ski 2023. Durant la competició s’han disputat proves en les disciplines de Slalom, Slalom Gegant, Alpí Combinat, Descens i Supergegant. Així, el Pallars ha estat durant 10 dies el punt de trobada entre 96 atletes paralímpics de 26 països i més de 300 persones involucrades entre equips logístics, equips de pista, entrenadors o fisioterapeutes, entre d’altres.

La prova de Slalom ha estat l’encarregada de tancar els mundials en la categoria masculina i la categoria femenina. La prova ha comptat amb 74 participants, 26 dones i 48 homes, i s’ha celebrat a la pista Bosc 2, amb un desnivell de 220 m i 61 portes. La primera mànega de la cursa ha donat el tret de sortida a les 10:00h i, la segona, a les 13:30h.
 
Pel que fa als resultats, en la categoria femenina, a la classe Vision Impaired la guanyadora ha estat la l’austríaca Veronika Aigner, mentre a la classe Women Standing s’ha proclamat guanyadora la sueca Ebba Aarsjoe, i en la classe Women Sitting ho ha fet l’alemanya Anna Lena Forster. A ella l’ha seguit l’espanyola Audrey Pascual, que amb una marca de 2:19:28 ha quedat en segona posició i ha obtingut la medalla de plata en la categoria Women Sitting.

Els esportistes que han participat als mundials ho han fet en tres categories en funció del grau de limitació de l’activitat derivada de la discapacitat que pateixen (Vision Impaired, Standing i Sitting). La puntuació que han rebut en cada prova funciona amb un sistema de factors que permet que atletes amb diverses minusvalies puguin participar en les diferents proves. Totes elles s’han disputat en la categoria masculina i la femenina.
 
Sota la gestió de FGC Turisme, l’estació d’Espot reforça temporada rere temporada el seu compromís amb l’esport adaptat a favor de tots aquells atletes amb discapacitat que gaudeixen a la neu. Les condicions i els serveis que ofereix l’estació estan pensats perquè tothom en pugui fer ús i les seves instal·lacions posen a disposició dels esquiadors i esquiadores amb discapacitats totes les facilitats que puguin necessitar per gaudir de la neu sense limitacions.  

Pel que fa a l’impacte turístic i econòmic d’aquesta competició de caire internacional, han estat set els allotjaments que han acollit als equips i membres de l’organització, quatre d’ells a Espot, dos a Esterri d'Àneu i un a Escaló. En aquest sentit, es calculen unes 350 pernoctacions diàries a les Valls d’Àneu relacionades amb els campionats. Pel que fa a la mobilitat, tant el transport des de cap a l’aeroport com l’intern s’han gestionat a través de companyies de transport i de taxi locals.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació