Dimecres, 24 d'abril de 2024
Esquí

Arranquen els Mundials de Para Esquí 2023 a Espot amb una lluïda cerimònia inaugural

L'estació pallaresa es vesteix de gala en la jornada inaugural per rebre nou dies de competicions

Pallars Digital Espot | 21 de gener de 2023 a les 09:01
Un representant de l'equip nord-americà durant l'acte inaugural | FIS
Del 20 al 29 de gener, l'estació pallaresa d'Espot es converteix en la seu dels FIS Para Alpine Ski World Championships 2023, el campionat mundial d'esquí adaptat homologat per la Federació Internacional d'Esquí (FIS), en què finalment participaran 87 esquiadors i esquiadores de 26 països.

Després de dos dies d'intenses nevades, tant l'estació com el poble d'Espot han quedat tenyits d'un blanc de postal, l'escenari perfecte per donar el tret de sortida als campionats amb la cerimònia inaugural, que ha tingut lloc aquest divendres a la tarda i que ha estat presidida per la consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà.


Vilagrà ha dit que Catalunya "ha sigut i vol ser pionera en la integració en els esports de neu", i ha agraït el fet que les estacions catalanes tinguin un gran nivell des del punt de vista de l'accessibilitat, "i unes condicions envejables, sense limitacions per a ningú". Per la seva part, el Secretari del Comitè Paralímpic Espanyol, Sr. Miguel Segarra, ha senyalat que "aquests campionats suposen un pas endavant en la inclusió de l'esport Paralímpic. 

També han estat presents a la cerimònia inaugural el director d'FGC Turisme, Toni Sanmartí, i l'alcalde d'Espot, Josep Sebastia, que ha donat la benvinguda als equips i ha desitjat sort a tots els esportistes que a partir d'aquest dissabte participaran en les proves dels mundials. 

La primera prova dels mundials en disputar-se, si la previsió meteorològica ho permet, serà la Supergegant a la categoria masculina i la femenina, aquest mateix dissabte a partir de les 10:30h. 

Disciplines i proves


Durant els mundials es disputaran proves en les disciplines d'eslàlom, eslàlom gegant, alpí combinat, supergegant, descens i eslàlom paral·lel. Els esportistes que hi participen competiran en tres categories en funció del grau de limitació de l'activitat derivada de la discapacitat que pateixin, seguint un sistema de factors que permet preparar competicions entre atletes amb diverses minusvalies. Totes les proves es disputaran en les categories masculina i femenina
 

L'equip francès preparant la competició a l'estació d'Espot. Foto: FIS


Els atletes utilitzaran equipament adaptat a les seves necessitats, ja siguin esquís individuals, esquís adaptats o ajudes ortopèdiques. Per altra banda, els esquiadors i esquiadores amb discapacitat visual que competiran en qualsevol de les disciplines del campionat rebran el suport de guies vidents, que mitjançant senyals sonores els indicaran quin recorregut han de seguir en tot moment.

Compromís amb l'esport adaptat


FIS Para SnowSports World Championships és un certamen anual impulsat i homologat per la Federació Internacional d'Esquí (FIS). Es tracta d'una competició adaptada a atletes amb discapacitat física, com ara lesions medul·lars, deteriorament de la coordinació o amputacions i problemes de visió. 
 

La consellera Vilagrà durant el seu discurs inaugural. Foto: FIS


Sota la gestió d'FGC Turisme, l'estació d'Espot reforça temporada rere temporada el seu compromís amb l'esport adaptat a favor de tots aquells atletes amb discapacitat que gaudeixen a la neu. Les condicions i els serveis que ofereixen les dues estacions d'FGC al Pallars, Espot i Port Ainé, estan pensats perquè tothom en pugui fer ús i les seves instal·lacions posen a disposició dels esquiadors i esquiadores amb discapacitats totes les facilitats que puguin necessitar per gaudir de la neu sense limitacions. 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació