Dimarts, 23 d'abril de 2024
turisme

El turisme pallarès, present un any més a Fitur

Els tres projectes del Pallars seleccionats pels fons europeus centren les principals accions de la 43a edició de la Fira Internacional de Turisme de Madrid

Pallars Digital Madrid | 19 de gener de 2023 a les 10:21
Imatge de l'estand de Catalunya a Fitur, inaugurat pel conseller Roger Torrent | Ara Lleida
El Pallars ha participat un any més a la Fira Internacional de Turisme de Madrid (Fitur), que enguany celebra la seva 43a edició. Les comarques pallareses han estat protagonistes de l'esdeveniment especialment gràcies als tres projectes turístics seleccionats pels fons europeus: La Pobla de Segur, naturalesa i turisme actiu i sostenible, que rebrà 2 milions d'euros; Bike Natura-Aventura Pallars Sobirà, amb 2,3 milions, i el projecte de Turisme esportiu d'alta muntanya 365 dies de l'Ajuntament de Lladorre, que rebrà 1,4 milions d'euros.

Unes iniciatives que s'han posat en relleu durant la inauguració del l'estand de Catalunya per part del conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent. En el transcurs de l'acte, durant el qual també s'ha fet balanç turístic de Catalunya l'any 2022, també s'han destacat les diferents actuacions nascudes a les comarques pallareses.
 
Una d'elles és Gratitud Pallars, impulsat per l'Associació Marques de Pastor i per la propietària de l'allotjament de turisme rural Casa Leonardo de Senterada, Mireia Font. També hi han sigut presents iniciatives públiques com el projecte Reading life in the rocks, del Geoparc Orígens, però també público-privades, entre les quals el projecte PERIFER per a la conservació del gall fer en estacions d'esquí, o el Museu de Camins, de la Vall de Siarb.

El Pallars renovarà la certificació «Biosphere Destination»

 
Així mateix, durant la Fira Internacional de Turisme, la vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, ha confirmat que el Pirineu i les Terres de Lleida rebran properament la renovació de la certificació Biosphere Destination. Un reconeixement que les dues demarcacions ja van rebre el maig del 2021.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació