Dijous, 25 d'abril de 2024
eleccions municipals 2023

Junts enceta la cursa per a les municipals exigint al Govern que «compleixi els compromisos» amb el Pirineu

Els juntaires lamenten que el desplegament de les conselleries i la implantació dels estudis d'infermeria "no avancen com caldria"

Pallars Digital La Seu d'Urgell | 16 de gener de 2023 a les 12:25
Imatge dels participants a la trobada municipalista del partit a la Seu d'Urgell | Junts
Junts per Catalunya a l'Alt Pirineu ha encetat la cursa per a les eleccions municipals amb crítiques al Govern i a Esquerra Republicana, el seu rival potencial a la cita electoral del pròxim 28 de maig. En una trobada municipalista celebrada aquest diumenge a la Seu d'Urgell, els representants del partit han exigit a l'executiu català que "compleixi els compromisos" amb el Pirineu.

A més, els juntaires han assenyalat que el Govern "incompleix amb el territori i li fa perdre oportunitats". Així s'han pronunciat el president del partit al Pirineu, l'exdelegat del Govern Ricard Pérez, i els dos diputats al Parlament, Jordi Fàbrega i la isonenca Jeannine Abella. En concret, han denunciat que "el desplegament territorial del Govern al Pirineu, que estava pactat amb Junts i anunciat a principis de 2022, s’ha incomplert". Els diputats pirinencs de Junts per Catalunya, recordem, van registrar la setmana passada una petició parlamentària al Govern per tal que durant el primer trimestre de 2023 es faci efectiu aquest desplegament.

A banda del desplegament, els representants de Junts a l’Alt Pirineu també han lamentat que la implantació dels estudis d'infermeria al Pirineu "no avanci com hauria", el que fa "molt difícil", asseguren, "que s'iniciïn el proper mes de setembre". Així s'ha expressat el diputat, vicealcalde i candidat a l'alcaldia de la Seu, Jordi Fàbrega, que ha alertat que "si el Govern no s’hi posa, el Pirineu perdrà una gran oportunitat de tenir aquests estudis universitaris amb un impacte transversal i alhora fonamentals per garantir els professionals sanitaris de futur als nostres centres". Fàbrega, però, no ha apuntat si hauria de ser Tremp o la Seu d'Urgell qui finalment aculli el Grau en Infermeria de la Universitat de Lleida.

La trobada d’aquest diumenge a la Seu d’Urgell ha acollit representants institucionals, candidats municipals i associats que han participat en diverses dinàmiques de formació per encarar amb garanties les eleccions municipals. Durant l'acte, Ricard Pérez ha afirmat que "volem que Junts sigui la primera força del Pirineu per defensar-lo amb garanties treballar amb totes les eines pel progrés de tots els nostres municipis, de les nostres comarques i de les persones que hi vivim".

L’acte ha comptat amb la participació dels màxims dirigents de Junts, el secretari general Jordi Turull i la presidenta Laura Borràs, que en la cloenda de la trobada han agraït la implicació dels candidats i candidates de Junts la seva implicació en política municipal. "Que Junts tingui força a tots els municipis del país, és també una garantia per avançar cap a la independència i, per tant, cap a un país que tingui les eines per millorar el benestar i les oportunitats de tots els ciutadans, visquin on visquin", han reblat els dos dirigents.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació