Dissabte, 20 d'abril de 2024
política

Junts insta el Govern a posar en funcionament les seus dels serveis territorials al Pirineu el primer semestre de l'any

Tremp ha d'acollir les delegacions d'Educació i Salut, i Sort la de la conselleria de Drets Socials

Pallars Digital Barcelona | 12 de gener de 2023 a les 09:35
Seu de la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, a Tremp, on s'ubicaria la futura delegació de Salut | TGE
Junts per Catalunya ha registrat aquest dimecres al Parlament una proposta de resolució on demana al Govern que les seus dels serveis territorials a la vegueria de l'Alt Pirineu i l'Aran estiguin en funcionament durant el primer semestre de 2023. En concret, es tracta de les delegacions de les conselleries d'Educació, Salut, Drets Socials, Cultura, Territori, Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Economia i Hisenda i Empresa i Treball.

El desplegament va anunciar-se el març de 2022 i estava previst en finalitzés la implementació durant el 2023. En concret, les primeres previsions apuntaven que les delegacions de Territori; Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; Educació i Drets Socials entrarien en funcionament abans del mes de setembre de 2022.

Per altra banda, les de Cultura, Empresa i treball i Economia i Hisenda havien d'obrir la seva seu a principis de l'any 2023. Actualment, apunten des de Junts, no s'ha complert amb els compromisos fixats per al setembre de 2022 i es posa en dubte que es compleixi l'objectiu fixat per principis de 2023.

Les comarques pallareses, recordem, han d'acollir les delegacions del Departament d'Educació i Salut a Tremp, on aquesta última ja està parcialment desplegada, i on a més, ja hi ha la seu de la regió sanitària, liderada pel trempolí Miquel Abrantes des del mes de novembre. Mentrestant, al Pallars Sobirà, es va anunciar que Sort tindria la seu de la conselleria de Drets Socials. A la resta de comarques del Pirineu, els departaments d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el de Territori estan previstos a la Seu d'Urgell; el Departament de Cultura, al Pont de Suert i el Departament d'Empresa i Treball i el d'Economia i Hisenda, a Puigcerdà.

Segons la diputada de l'Alt Pirineu i Aran, la isonenca Jeannine Abella, "la finalitat d'aquest desplegament descentralitzat és que a cadascuna d'aquestes cinc seus hi hagi un punt d'atenció ciutadana on fer els tràmits de qualsevol de les conselleries desplegades a l'Alt Pirineu i l'Aran amb un registre únic que eviti els desplaçaments fora de la comarca tot oferint un servei de proximitat als habitants de la vegueria".

Per aquest motiu, ha recordat que es tracta d'una "reivindicació històrica del territori" per apropar l'administració a la ciutadania, millorar les condicions de vida dels pirinencs, i poder prendre decisions adaptades a la singularitat de l'Alt Pirineu i l'Aran. 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació