Dimarts, 23 d'abril de 2024
Curses

Eugeni Roselló participa per desè cop a la «Spine Race»

L'any passat, el de la Pobla de Segur va haver d'abandonar la seva cursa "fetitxe" per una lesió a la tíbia i després de situar-se líder

Tomàs Garcia Espot La Pobla de Segur | 14 de gener de 2023 a les 09:39
Eugeni Roselló, abans de la sortida, amb el dorsal que llueix enguany | Spine Race
El corredor poblatà Eugeni Roselló s’ha aventurat per desena vegada a la Montane Spine Race, considerada com la cursa "més brutal del Regne Unit". La prova, que ha donat el tret de sortida aquest diumenge al matí des del poble d'Edale, al comtat de Derbyshire, recorrerà sense parades els 420 quilòmetres de longitud del sender del Pennine Way fins arribar a Kirk Yetholm, a la frontera amb Escòcia.

Més de 500 corredors han donat el tret sortida a la Spine Race quan encara era fosc i sota la freda i perenne pluja anglesa. Unes condicions que a priori no afavoreixen al poblatà, que segons ha explicat a les xarxes socials, s'ha aixecat amb febre i amb el nas tapat. Roselló, però, s'ha mostrat optimista: "tranquils que sortiré igual; a per totes", ha dit.
 
 
La Spine Race és, sense dubte, la competició "fetitxe" d'Eugeni Roselló, i la trail que més alegries però també més maldecaps ha donat a l'atleta pallarès. L'any 2013, en la seva primera participació, es va penjar la medalla d'or, mentre que al 2017 va aconseguir acabar-la en tercera posició. En altres ocasions, però, la sort no el va acompanyar: l'any 2014, va haver d'abandonar a causa d'una hipotèrmia, mentre que a les edicions del 2015 i del 2016, una lesió al genoll li va impedir arribar a la meta.

Els tres darrers cops en què Eugeni Roselló s'ha medit amb la Spine Race, el desenllaç tampoc ha sigut dolç. L'any 2018, va retirar-se a causa del GPS; a la del 2020, pels problemes que arrossegava als dos peus, i a la de l'any passat, una lesió a la tíbia també el va allunyar de la glòria quan s'havia situat líder de la cursa a 120 quilòmetres pel final.
 
 Podeu seguir el recorregut en directe d'Eugeni Roselló a través d'aquest enllaç
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació