Divendres, 26 d'abril de 2024
vi

Els cellers del Pirineu presentaran les seves noves anyades en una festa a Sort

La celebració, que tindrà lloc el 15 de gener, coincidirà amb la 4a Edició de la Gran Festa dels Banuts

Pallars Digital Sort | 27 de desembre de 2022 a les 09:38
Ampolles de vins del Pallars i del Pirineu en una imatge d'arxiu | Jordi Ubach
Els cellers del Pirineu presentaran les seves noves anyades en la 1a Festa de les Noves Anyades dels Vins del Pirineu, que tindrà lloc a l’avinguda Comtes del Pallars de Sort el proper 15 de gener, i coincidirà amb la 4a Edició de la Gran Festa dels Banuts.

Durant la festa, els assistents podran tastar els vins del Pirineu de les anyades que els cellers posaran a la venda aquest 2023. En alguns casos, seran vins joves de la darrera verema, però també criances i reserves de veremes anteriors que arriben per primer cop al consumidor aquesta temporada.
 

Cartell de la 4a edició de la Gran Festa dels Banuts. Foto: Ajuntament de Sort


Pel que fa a la Gran Festa dels Banuts, tindrà com a principal novetat el primer reconeixement Banut de l’Any a un cuiner destacat en la cuina de la carn de caça. L’altra novetat important és que al vespre es farà un sopar formatiu per a professionals en un ambient distès cuinant "a 100 mans" entre diversos cuiners. A més, se celebrarà com en darreres edicions el dinar popular amb carn de caça a l’avinguda Comtes de Pallars.

La festa l’organitzen l’Associació Gastronòmica la Xicoia, l'ÀPAT - Associació de Professionals de l’Àmbit Turístic del Pallars Jussà, l’Ajuntament de Sort i l’Ajuntament de Tremp a través del seu programa Al teu gust, aliments del Pallars amb el suport de Vedat Pirineus, Carnicaza, l’IDAPA i l’Escola d’Hoteleria del Pallars. Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i l’FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació