Dimarts, 23 d'abril de 2024
energies renovables

Castell de Mur suspèn durant un any les llicències per instal·lar grans parcs solars

L'objectiu del consistori és poder regular la implantació d'energies renovables en sòl no urbanitzable

Tomàs Garcia Espot Castell de Mur | 22 de desembre de 2022 a les 12:58
Unes plaques solars en una imatge d'arxiu | ACA
L'Ajuntament de Castell de Mur ha aprovat suspendre durant un any les llicències per instal·lar grans parcs fotovoltaics al municipi. Tal com ja va fer Tremp durant el passat mes de juny, el consistori pallarès també modificarà el pla d'ordenació urbanística (POUM) amb l'objectiu de regular la implantació d'energies renovables en sòl no urbanitzable.

En declaracions a Pallars Digital, el seu alcalde, Josep Maria Mullol, ha explicat que aquesta mesura "no és per anar en contra de les renovables", sinó per posar per escrit una sèrie de normes en cas de que es vulguin demanar llicències. "Actualment no hi ha res reglamentat", afirma, alhora que ha qualificat la suspensió com una "prevenció"

De fet, Mullol explica que ja havien rebut una sol·licitud de Forestalia per instal·lar un gran parc fotovoltaic al municipi, que ocuparia 100 hectàrees, i un 25% de les quals són de propietat comunal. En aquest sentit, expressa que "no es poden dur a terme actuacions com aquesta en zones on no hi ha regulació". Un fet, assegura, que l'"empresa entén".

D'altra banda, un altre dels objectius de la paral·lització de llicències és evitar -com ja va fer en el seu moment l'Ajuntament de Tremp- que aquests futurs parcs solars ocupin zones d'interès geològic, paleontològic o paisatgístic. Per aquest motiu, l'alcalde declara que han estudiat aquesta mesura amb profunditat amb els tècnics, i d'acord amb les plataformes contràries a aquest tipus d'instal·lacions i els interessos dels propietaris i agricultors.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació