Divendres, 19 d'abril de 2024
Carreteres

Farrera executa obres d'asfaltat i senyalització en diverses vies del municipi

Les dues actuacions han comptat amb subvencions del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) i de la Diputació de Lleida

Tomàs Garcia Espot Farrera | 23 de desembre de 2022 a les 08:53
Imatge de la nova carretera asfaltada | Ajuntament de Farrera
L'Ajuntament de Farrera ha finalitzat durant aquest mes de desembre diverses obres per millorar l'estat de les carreteres i dels accessos a nuclis del municipi. Tal com explica a Pallars Digital el seu alcalde, Àngel Bringué, la primera actuació ha consistit en ampliar l'entrada al mateix poble de Farrera, on els vehicles tenien problemes per girar.

Així mateix, s'ha asfaltat la pista d'accés al sector del castell -format per set cases, situades dalt de la muntanya- on a l'hivern no podien accedir ni la màquina llevaneus ni tampoc els vehicles d'emergències. En aquest sentit, l'alcalde detalla que l'actuació era "força urgent", atès que el campanar, situat al mig del poble, impedia el pas en cas d'urgència.
 
Aquestes actuacions, d'un cost aproximat de 162.000 euros, han estat possibles gràcies a una subvenció del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC), i de la Diputació de Lleida. L'alcalde explica, però, que encara estan pendents d'una segona certificació per tal de realitzar millores a les cunetes. Una obra, assegura, que es preveu realitzar durant la primavera.
 

Per altra banda, el municipi també ha asfaltat la carretera que va del poble de Burg fins a Tírvia, així com un carrer al nord de Montesclado, i que dona accés a la barrera del Parc Natural de l'Alt Pirineu. Paral·lelament, l'Ajuntament ha renovat la senyalització de totes les vies del municipi.

Aquesta segona actuació, també finançada via PUOSC, ha suposat una inversió de prop de 200.000 euros. Respecte als treballs pendents, l'alcalde explica que tenen previst reforçar els talussos amb barres de ferro i fustes dobles als punts amb més risc d'allaus.
 
Per altra banda, detalla Àngel Bringué, també queda pendent el Pla de Camins del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, que permetrà realitzar millores a la via entre Montesclado i Mallolís per valor de 89.000 euros. Una actuació també necessària, ja que aquest tram, d'1,5 quilòmetres, es troba en molt mal estat.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació