Divendres, 26 d'abril de 2024
residus

Malestar a Tor per l'acumulació de vehicles abandonats i de residus a la muntanya

L'Ajuntament d'Alins preveu retirar-los durant la primavera, amb l'arribada del desgel

Pallars Digital Tor | 22 de desembre de 2022 a les 11:04
Imatge aèria del poble de Tor | Jose E. Gomez
L'acumulació de vehicles abandonats i de residus a la muntanya de Tor ha fet créixer el malestar entre els seus veïns. Així ho ha explicat a Pallars Digital l'alcalde d'AlinsManel Pérez, que ha confirmat que estan treballant per retirar-los com més aviat millor, però que el procés s'allargarà fins a la primavera, amb l'arribada del desgel, ja que durant hivern els camions no poden accedir-hi.

L'altra gran dificultat, afirma Pérez, és que la muntanya és de titularitat privada, per la qual cosa és necessari buscar els propietaris dels vehicles abandonats. Es tracta, doncs, tal com lamenta l'alcalde, d'un "procés burocràtic lent i difícil", i durant el qual sovint sorgeixen desavinences.

Malgrat tot, l'alcalde assegura que l'ajuntament i els veïns estan treballant conjuntament perquè tot es desenvolupi de manera legal. Prèviament, l'acumulació d'aquests residus ja va provocar que es realitzessin diverses denúncies als Mossos d'Esquadra i a la Guàrdia Civil. A principis d'estiu, tal com confirma Pérez, ja es va fer una actuació per tal de retirar part de la ferralla.

Per altra banda, i tal com avança el diari Segre, l'origen d'aquest malestar apuntaria a un veí del poble, que fa uns anys va adquirir una petita superfície a la muntanya. De fet, segons el rotatiu lleidatà, l'any 2011 l'home ja va ser multat amb 6.000 euros per la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) per acumular vehicles, bidons i altres objectes prop del riu Noguera Pallaresa al seu pas per Sort.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació