Dimecres, 24 d'abril de 2024
carreteres

Territori destina prop de 680.000 euros al Pallars per a la millora de la mobilitat

Les subvencions a consells comarcals i ajuntaments serviran per netejar vies afectades per la neu, pel manteniment de senders i per al proveïment de maquinària

Tomàs Garcia Espot Pallars | 13 de desembre de 2022 a les 09:33
Una màquina lleva-neus treballant aquest dilluns a Sort | ACN
El Departament de Territori ha atorgat 679.739 euros a les comarques pallareses per a la millora de la mobilitat. Els beneficiaris d'aquests ajuts seran els dos consells comarcals i diversos ajuntaments per tal de realitzar tasques de neteja de vies afectades per la neu, el manteniment dels senders municipals, així com per al proveïment de maquinària.

Per una banda, el departament ha aprovat una partida de 123.087 euros per a la neteja de les vies municipals afectades per les nevades. D'aquests, 4.944 euros aniran a l'Ajuntament de Sarroca de Bellera5.643 al de la Torre de Capdella, mentre que el Consell Comarcal del Pallars Sobirà rebrà 112.500 euros.

Per la seva banda, els consells comarcals pallaresos també tindran una partida de 200.000 euros cadascun en ajuts directes per a l'adquisició d'equipament tècnic per al manteniment de camins. Aquest fet suposarà la cessió de maquinària amb complements de braç desbrossador i pala de neu a les dues entitats.

Finalment, tant el Consell Comarcal del Pallars Jussà com el del Sobirà també rebran un ajut de 77.402 euros i 79.250 euros, respectivament, per al manteniment de camins municipals no rodats. Amb l'aparició de l'automòbil, els camins han anat variant les seves funcions, i tot i que continuen tenint incidència en la mobilitat de proximitat, s'ha generalitzat el seu ús vinculat a activitats lligades al lleure, l'esport i el turisme.

En el conjunt de l'Alt Pirineu i Aran, Territori ha resolt atorgar 2,78 milions d'euros en subvencions i ajuts per garantir el bon estat de la xarxa de camins, senders i vies municipals, en el marc de les seves polítiques de muntanya. Enguany, el Departament haurà destinat prop de 9 milions d'euros a les polítiques de muntanya, el que suposa triplicar el pressupost que es destinava fins ara, ampliant les línies de subvenció que ja existien i assumint nous compromisos amb l'obertura de noves.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació