Dimarts, 23 d'abril de 2024
turisme

El Pallars tanca el pont de la Puríssima amb una ocupació mitjana del 60% i la neu com a principal atractiu

Les estacions d'esquí d'Espot i Port Ainé han rebut més de 13.000 visitants durant aquests dies

Pallars Digital Pallars | 12 de desembre de 2022 a les 08:02
Esquiadors a la cota 2.000 de Port Ainé durant aquest pont | ACN
El Pallars i el Pirineu han tancat aquest diumenge un pont de la Puríssima que ha registrat una ocupació mitjana del 60%, tal com preveia el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Ha estat una ocupació desigual, però amb ocupacions que s'han situat entre el 35 i el 40% durant la primera setmana i al voltant del 80% durant la segona. La neu ha estat el principal atractiu turístic i les estacions d'esquí han venut més de 100.000 forfets, el segon millor registre que es té per aquestes dates només superat l'any 2005.

Durant els dies de festa i sobretot aquest darrer cap de setmana és quan s'ha registrat la major afluència de turistes, amb nivells d’ocupació que s'han situat al voltant del 80% de mitjana a les zones properes a les estacions d’esquí i fregant la plena ocupació a peu de pistes, si bé a la resta de la demarcació, sense la influència de les estacions d’esquí, el percentatge ha estat una mica inferior.
 
Amb aquestes xifres, el Patronat calcula que enguany s'ha registrat un 17% més de pernoctacions en relació amb el pont de l'any passat i un 30% més que per aquestes mateixes dates del 2019, tot i haver tancat en aquestes dues anualitats per sobre del 90% d'ocupació, però amb menys dies de pont festiu i major concentració de visitants. Des de l'organisme valoren que el fet que el pont s'hagi allargat durant dos caps de setmana els ha beneficiat, ja que ha "esponjat" l'arribada de turistes i això ha fet que no s'hagin assolit grans concentracions de públic.

L'ocupació per sectors

 
En total, segons el Patronat, durant aquests dies s'han fet unes 180.000 pernoctacions en les diferents modalitats d’allotjament turístic a la demarcació de Lleida per part d'uns 70.000 turistes, al marge de les segones residències. Per sectors, l'ocupació en l'hoteleria durant el primer cap de setmana ha estat d'un 50% i la mitjana dels quatre dies de pont, una mica inferior.

Pel que fa al turisme rural, l'ocupació s'ha situat al primer tram entre el 35 i el 40%, mentre que en el segon l'índex ha estat del 80% al conjunt de la demarcació de Lleida. Quant als càmpings, amb més de 4.000 places de bungalous, la mitjana d'ocupació s’ha situat en un 65% durant els dos ponts. El primer ha tingut una ocupació que ha fregat el 40%, mentre que el segon pont s’ha tancat amb un 75%.
 

Més de 13.000 visitants a Espot i Port Ainé


Per la seva banda, les estacions d'esquí d'Espot Port Ainé, que van obrir el passat 2 de desembre, han rebut un total de 13.799 visitants durant aquest pont. La darrera n'ha registrat més de 9.500, mentre que la primera ha superat lleugerament els 4.000 esquiadors. Les nevades i la producció de neu artificial han permès obrir les principals pistes, i al conjunt de les estacions es va arribar a registrar una nevada de gairebé 30 centímetres. 

Pel que fa als forfets venuts, el total d'estacions del Pirineu estimen que la xifra supera els 100.000, fet que representa el segon millor registre per aquestes dates, només superat l'any 2005 quan es van comptabilitzar 115.000 forfets en un pont de sis dies. Pel que fa als centres de nòrdic, no han pogut tenir les instal·lacions plenament obertes per la manca de neu suficient i també per pluja alguns dies del pont, la qual cosa ha incidit en el nombre d’esquiadors. No obstant això, els complexos d'esquí nòrdic han tingut un "volum acceptable" de visitants, sobretot de famílies amb infants per jugar a la neu i fer excursions amb raquetes.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació