Dissabte, 20 d'abril de 2024
turisme

El Pirineu encara un pont de la Puríssima més fluix que el de l'any passat

El sector turístic espera millors ocupacions en el segon cap de setmana i confia que hi hagi reserves d’última hora

Pallars Digital Pallars | 5 de desembre de 2022 a les 09:53
Les estacions d'esquí seran un dels plats forts d'aquest pont | ACN
El Pirineu encara un pont de la Puríssima més fluix que el de l'any passat, amb reserves del 60 i el 65%. Així i tot, des del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida veuen aquests dies de festa com una bona oportunitat per al sector, especialment per a les zones de muntanya i les estacions d'esquí. El motiu és que el pont coincideix en el calendari amb dos dies festius estratègicament situats en un dimarts i un dijous encadenats amb els caps de setmana respectius.

Aquesta situació, segons el Patronat, dona lloc a un llarg pont de nou dies que des del vessant turístic serà en general molt bo, però tindrà un comportament diferenciat entre la primera part del pont, del dissabte 3 de desembre fins al dimarts dia 6, i el segon tram, és a dir, a partir del dimecres 7 de desembre fins al diumenge 11.

Així, es preveu que la millor ocupació es produirà en el segon període festiu, quan es preveu que es pugui situar per sobre del 80% i alguns establiments arribaran a la plena ocupació, principalment a les zones properes a les estacions d'esquí. El fet que molts centres escolars facin festa el divendres 9 de desembre, a més, afavorirà també la major afluència de turistes en el tram final del llarg pont.

Per altra banda, la coincidència en el calendari dels dos dies festius entre setmana permet moltes combinacions a l'hora de buscar la millor escapada i serà sens dubte aprofitada per moltes famílies i grups d'amics per fer visites al conjunt del territori, gaudir de l'oferta cultural, paisatgística, gastronòmica i per descomptat practicar l'esquí en algun dels 11 centres d'hivern del Pirineu, com també de l'oferta complementària a la neu que ofereixen un total de les 137 empreses del territori. En definitiva, una bona oportunitat per poder planificar una sortida abans de les festes de Nadal.

Previsió de vendre uns 90.000 forfets per aquest pont

 
Pel que fa al comportament de les estacions d'esquí, la previsió també és força optimista. El Patronat de Turisme estima que durant aquests nou dies de pont es podria assolir la venda d'uns 90.000 forfets, si bé el resultat final també dependrà de la climatologia d'aquestes festes i de la quantitat de neu nova.L'ocupació per sectors


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació