Dissabte, 27 d'abril de 2024
incendis

Aquests són els consells dels Bombers per evitar incendis de xemeneia

Un bon manteniment és clau per evitar ensurts

Pallars Digital Pallars | 6 de desembre de 2022 a les 09:17
Bombers treballant en un incendi en una xemeneia | Bombers
Els Bombers de la Generalitat han difós un seguit de consells i recomanacions per evitar incendis de xemeneia, després que ja n'hagin hagut d'atendre algun amb l'inici de la temporada del fred. 

Així, Xavi Agut, sergent del cos de Bombers, recomana que abans d'encendre el foc a terra és molt important fer una bona neteja del tub de la xemeneia, i millor si pot ser per part d'un professional, i comprovar que tingui l'espai suficient i que estigui ben aïllat. 
 

Pel que fa al combustible, els Bombers aconsellen que es faci servir llenya de qualitat, és a dir, que no sigui fusta tractada amb productes químics, i no tenir la mateixa que no estem consumint massa a prop del foc a terra. També cal vigilar que no hi hagi cap sofà, cap estor o altres objectes que es puguin cremar.

Finalment, quan anem a dormir o marxem de la casa, cal comprovar que el foc estigui ben apagat o, en cas que quedin brases, que estiguin ben arraconades al fons de la llar de foc i posar el mataguspires, una pantalla protectora que evita que les guspires saltin a l'exterior.
 
Per altra banda, el telèfon d'emergències 112 també ha emès un avís via Twitter sobre com actuar en cas de trobar-se malament, notar símptomes de mareig o trobar-se algú inconscient en una habitació amb una estufa de llenya, carbó o gas, un braser o una caldera: obrir portes i finestres per ventilar l'habitatge i trucar al 112.



Altres notícies que et poden interessar








 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació