Divendres, 19 d'abril de 2024
vi

L'«Espurlent 2021» del celler El Vinyer, millor vi blanc jove de la DO Costers del Segre

La Denominació d'Origen celebra per primer cop un concurs per premiar els seus vins

Pallars Digital Fígols de Tremp | 3 de desembre de 2022 a les 09:05
Imatge del vi Espurlent del celler El Vinyer | El Vinyer
El vi Espurlent 2021 del celler El Vinyer de Fígols ha estat escollit el Millor Vi Blanc Jove de la Denominació d'Origen (DO) Costers del Segre d'aquest 2022. Així ho ha determinat el grup de professionals que dilluns passat va participar en el Primer Concurs de Vins d'aquesta DO organitzat amb el suport del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i la coordinació tècnica dels Premis Vinari. La segona posició en aquesta categoria ha estat pel Celistia Blanc 2021 del celler Costers del Sió, mentre que el Petit Saó Blanc 2021 de Mas Blanch i Jové ha estat el tercer classificat.
 
El millor vi de la DO és el Cérvoles Estrats 2019, del celler Cérvoles de la Pobla de Cérvoles (les Garrigues). En la categoria Millor Blanc amb Criança, ha resultat guanyador L'Olivera V89 de la Cooperativa L'Olivera de Vallbona de les Monges (l'Urgell). Precisament aquest vi, també ha aconseguit el premi al Millor Monovarietal de Macabeu.

Els guanyadors d'aquest Primer Concurs de Vins de la DO Costers del Segre s'han donat a conèixer aquest passat dijous al Cafè del Teatre. El celler pallarès, liderat per Eva Carmona, ja va ser guardonat el passat mes d'octubre als premis Vinari 2022 amb el vi Nummulit, que va rebre el premi especial Gràfiques Varias a la Millor Etiqueta.

Pel que fa al Premi al Millor Negre amb Criança, en aquesta primera edició, ha recaigut també en el Cérvoles 2019. En aquesta categoria, la medalla de plata ha estat pel Saó Expressiu 2019 del Celler Mas Blanch i Jové, també de la Pobla de Cérvoles, i el bronze pel vi Raimat El Molí del celler Raimat de Lleida.

En la categoria de Blanc amb Criança, la medalla de plata ha estat pel vi Saó Blanc 2021 del Celler Mas Blanch i Jové i el bronze, pel Roc de Foc 2014 del Celler Clos Pons de l'Albagés, també a les Garrigues.

El premi al Millor Vi negre Jove ha recaigut en el Petit de Sanui Negre 2020 de Celler de Sanui de Lleida. El Siós Nature 2021 de Costers del Sió de Balaguer ha estat medalla de plata i el Sot Neral Syrah 2021 del celler Carviresa de Tàrrega, medalla de bronze en aquesta categoria.
 

Un moment del tast de vins del concurs. Foto: ACN


El Cristiari Rosat 2021 del celler Vall de Baldomar de Baldomar, a Artesa de Segre, ha estat triat com a Millor Vi Rosat. En aquesta categoria, la plata és per Sot Neral Garnatza 2022 del celler Carviresa de Tàrrega i, el bronze, pel vi Vola Vola Papallona 2021 del celler Ramoneda d'Artesa de Segre. Finalment, el Gualech Reserva Especial 2017, del celler Analec de Nalec (Urgell), s'ha endut el premi al Millor Vi Escumós de la DO Costers del Segre 2022.

El celler Raimat de Lleida s'endú aquest premi per dur a terme pràctiques com el reg eficient amb font d'aigua pròpia i reg per gravetat. També per realitzar una viticultura de precisió mitjançant teledetecció, o fer millores en la biodiversitat de les vinyes amb coberta vegetal, entre d'altres. 

El premi s'emmarca en la línia d'actuació de la DO Costers del Segre que és pionera a l'estat espanyol en desenvolupar un programa propi de sostenibilitat. En aquest sentit, des de la denominació d'origen lleidatana es creen, defensen i promouen pràctiques de prevenció dels recursos que garanteixin una bona salut ambiental, viabilitat econòmica i responsabilitat social.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació