Dimecres, 24 d'abril de 2024
territori

El Pallars rep prop de 188.000 euros per al desenvolupament local i la promoció del patrimoni cultural

Les subvencions de l'IDAPA, d'un màxim de 10.000 euros, són per a activitats dutes a terme l'any 2022

Redacció Pallars | 1 de desembre de 2022 a les 08:39
La Fira de Salàs serà un dels esdeveniments beneficiats pel Departament del Territori | TGE
L'Institut per al Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA), que depèn del Departament de Territori, ha resolt atorgar un total de 187.881,15 euros a les comarques pallareses en subvencions per al desenvolupament local i la promoció del patrimoni cultural. Es tracta d'ajuts, d'un màxim de 10.000 euros, per a activitats dutes a terme l'any 2022, com poden ser fires, festivals de cinema i arts escèniques, publicacions divulgatives o visites guiades.

En total se'n beneficiaran 20 ajuntaments i els dos consells comarcals, que rebran al voltant del 105.000 euros. Els ens amb més dotació (amb 8.417,02 euros cadascun) seran el Consell Comarcal del Pallars Sobirà per a "actuacions de dinamització econòmica, desenvolupament local i promoció turística a la comarca; l'Ajuntament d'Esterri d'Àneu pel Festival Esbaiola't, i l'Ajuntament de Salàs de Pallars, per la Fira de bestiar de peu rodó.

Per altra banda, 22 entitats del Pallars percebran un total de 82.960,25 euros. Les que tindran una subvenció més alta són l'Associació Esportiva Pallars, el Mostremp, el Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), BalmesBlancs, els Fallaires d'Isil i l'Associació del Cavall Pirinenc Català del Pallars Sobirà, cadascuna amb una dotació de 6.547,94 euros.

Al conjunt de l'Alt Pirineu i Aran, els ajuts de l'IDAPA ascendeixen fins als 343.942 euros. Amb aquesta línia de subvencions, que es va obrir el 3 de maig, l'entitat vol donar suport a ens locals i associacions de l'Alt Pirineu i l'Aran per consolidar l'economia local, fer valer el patrimoni cultural i millorar la competitivitat professional.

En concret, es podien demanar ajuts per a l'organització de fires i activitats que promoguin el desenvolupament local; l'organització d'activitats formatives o lúdiques que incideixin en la promoció del patrimoni cultural, i l'edició de publicacions de caràcter cultural, socioeconòmic i científic.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació