Divendres, 19 d'abril de 2024
esquí

Baqueira Beret dona el tret de sortida a la temporada d'esquí

Els primers esquiadors han gaudit de 40 quilòmetres de pistes obertes i des de l'estació parlen d'un inici "perfecte"

Redacció Baqueira Beret | 28 de novembre de 2022 a les 08:02
Dues dones praticant surf de neu durant el primer dia de la temporada a Baqueira | ACN
Aquest cap de setmana Baqueira Beret ha estat la primera estació en inaugurar la temporada d'esquí a Catalunya així com a la resta de l'estat espanyol. Les nevades d'aquests darrers dies juntament amb la fabricació de neu artificial han permès a l'estació aranesa obrir portes amb més pistes de les que preveien inicialment, amb 40 quilòmetres de pistes, un 23% dels 170 quilòmetres que suma enguany.

El director comercial de l'estació, Xavi Ubeira, ha parlat d'un inici de temporada "perfecte" pel bon temps i les bones condicions de la neu, i confia que de cara a la setmana vinent es puguin obrir més pistes coincidint amb el pont de la Puríssima. Pel que fa als esquiadors, han destacat les ganes que tenien de poder tornar a gaudir dels esports de neu.
 

Quatre esquiadors saludant des d'un telecadira. Foto: ACN

 
Bona part dels esquiadors que han estrenat temporada aquest dissabte són veïns de l'Aran, el Pallars i gent amb segones residències a la zona, ha explicat Ubeira. Alguns amants dels esports de neu han explicat que tenien moltes ganes de començar la temporada i també han admès que s'han trobat amb unes condicions de neu millors de les que s'esperaven.

Pel que fa a la temporada d'hivern, Ubeira s'ha mostrat optimista i ha assegurat que ja tenen moltes reserves. Per una banda, ha explicat que el client francès està "responent" i que ja tenen dates plenes, com ara les vacances de Nadal o el mes de febrer. Per la seva banda, la resta d'estacions catalanes, encara no han avançat la data d'obertura tret de les estacions que gestiona Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), i que preveuen obrir el 2 de desembre. Es tracta d'EspotPort Ainé, Boí Taüll i Vallter, mentre que la Molina també ho té previst fer aquesta data, encara que es podria avançar si les condicions de neu ho permeten.

Esquiadors a la zona del telecadira de Baqueira. Foto: ACN

 

Inversions de 17,6 milions i forfet més car

 
Baqueira Beret ha obert després de realitzar inversions per valor de 17,6 milions d'euros, que s'han destinat principalment a la construcció del nou telecadira Dossau, a l'àrea de Beret. El disseny renovat del desembragable passa de tres a sis places amb l'objectiu de poder transportar fins a 2.400 esquiadors per hora amb una cota de sortida situada a 1.881 metres i d'arribada als 2.508 metres. L'estructura cobreix un desnivell de 627 metres amb una longitud de 2.301 metres.
 
Aquesta remodelació ha portat noves pistes i han permès ampliar el domini esquiable fins als 170 quilòmetres. D'altra banda, l'increment dels costos energètics ha fet que enguany el forfet per esquiar a l'estació s'apugi un 7% fins als 63 euros. I és que en funció de la neu artificial que s'hagi de produir i del volum d'esquiadors que s'hagi de transportar amb els remuntadors, enguany la despesa energètica de Baqueira Beret podria multiplicar-se i passar dels prop de 2 milions d'euros de l'any passat, a 4 milions. Baqueira Beret té més de 700 persones treballant, de les quals uns 200 són fixes i unes 300 més fixes discontinues. La resta, són treballadors de temporada.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació