Divendres, 26 d'abril de 2024
esquí

Optimisme de les estacions d'esquí, que confien arribar al milió i mig de forfets venuts

Els complexos afronten la campanya pendents de l'arribada de nevades importants i els costos energètics

Redacció Lleida | 25 de novembre de 2022 a les 12:45
Els responsables de les estacions d'esquí durant la presentació de la temporada, aquest divendres a Lleida | ACN
Les 11 estacions d'esquí alpí i nòrdic del Pirineu, entre les quals quatre del Pallars -EspotPort AinéBaqueira Beret i Tavascan- s'han mostrat optimistes de cara a l'inici de la nova temporada i confien igualar el milió i mig de forfets venuts la campanya passada. Els complexos han fet una inversió de 24 milions d'euros, i ara estan pendents de les nevades importants per anunciar més obertures de pistes.

De moment, només Baqueira Beret arrencarà aquest dissabte amb 36 quilònetres. L'increment dels costos energètics és el principal maldecap de les estacions, que en la gran majoria han decidit apujar el preu del forfet per poder-hi fer front. El president de l'Associació d'Estacions, Joaquim Alsina, ha apuntat que l'esquó és una "addicció" i la gent no deixarà d'anar-hi per la pujada de la inflació.

En total, les 11 estacions d'esquí alpí i nòrdic ofereixen un total de 505 quilòmetres d'esquí distribuïts en més de 4.500 hectàrees esquiables. El seu conjunt de remuntadors poden arribar a transportar fins 180.000 esquiadors en total. Joaquim Alsina ha assegurat que aquesta temporada, les reserves "estan bastant per sobre de l'any passat" i ha recordat que a l'Estat, l'esquí és on més ha pujat d'Europa després de la Covid. Ara però, cal estar pendents de l'arribada de nevades tot i que Alsina ha assegurat que el sector s'adaptarà per si els pronòstics no funcionen.

En relació a la sequera i la necessitat de produir neu artificial, Alsina ha remarcat que totes les estacions tenen el seu sistema de basses d'emmagatzematge d'aigua per produir neu i que per tant no es consumeix de la xarxa. Això no obstant, ha apuntat que depenen de les nevades per poder obrir els complexos ja que no tenen capacitat per innivar la totalitat de les pistes.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació