Dissabte, 20 d'abril de 2024
gastronomia

El restaurant Fogony de Sort rep l’estrella Michelin per 18è any consecutiu

L’establiment pallarès es manté un any més com el referent gastronòmic a l’Alt Pirineu i Aran

Jordi Ubach Llorens Sort | 22 de novembre de 2022 a les 23:30
El restaurant Fogony manté la seva estrella Michelin | Slow Food
El repartiment d’estrelles que ha fet aquest dimarts la Guia Michelin per al 2023 ha permès al restaurant Fogony de Sort conservar la distinció per 18è any consecutiu, mantenint-se en el primer esglaó del podi de restaurants, no només pallaresos, sinó del l’Alt Pirineu. Així és, el Fogony és l’únic establiment del territori que disposa d’aquest reconeixement.

El Fogony ja és un clàssic en aquesta llista, la més prestigiosa de la indústria de la gastronomia mundial. Des del novembre del 2005, quan va rebre per primer cop la distinció, cada any ha mantingut el lloc en aquesta classificació. Amb la xef Zaraida Cotonat al capdavant, manté la seva extensa carta, que es complementa amb el menú Slow Food Km 0, que inclou plats elaborats amb productes de proximitat procedents de petits productors.
 

La gala d'entrega de les estrelles Michelin ha aplegat els representants dels millors restaurants a Toledo Foto: Guía Michelin


La cuina catalana torna a tocar el cel


A nivell català, la gala de les Estrelles Michelin, celebrada a Toledo aquest dimarts a la nit, ha permès al restaurant Cocina Hermanos Torres de Barcelona entrar a l'olimp de la gastronomia aconseguint la tercera estrella Michelin. La proposta de Sergio i Javier Torres, ubicada a Les Corts i inaugurada fa només quatre anys, s'uneix d'aquesta manera als selecte grup d'establiments catalans triestrellats, constituït fins ara pel Celler de Can Roca, l'AbaC i el Lasarte, que mantenen les seves tres estrelles.

Aquesta, però, no és l'única distinció per a la gastronomia catalana en la constel·lació Michelin 2023. Els restaurants Enigma, Aleia, Mont Bar, Slow and Low i Come by Paco Méndez, tots de Barcelona, s'han estrenat amb la primera estrella, mentre que Joan Roca ha estat reconegut com a millor xef mentor Michelin, i el cap de sala i sommelier Toni Gerez, del Castell de Peralada, ha rebut el nou guardó a millor servei.

 Consulta aquí tot el llistat de guardonats amb Estrella Michelin


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació