Dissabte, 20 d'abril de 2024
habitatge

Posen a la venda les antigues cases dels ferroviaris de la Pobla de Segur

Els 24 immobles, propietat de la Sareb, sortiran a un preu de prop de 368.000 euros, mentre l’Ajuntament lamenta la manca d’acord per convertir-los en habitatges socials

Tomàs Garcia Espot la Pobla de Segur | 21 de novembre de 2022 a les 11:42
Els immobles es troben en avançat estat de degradació | TGE
La Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb), ha decidit posar a la venda els 24 habitatges de les antigues cases dels ferroviaris de la Pobla de Segur, al barri de l'Estació. L'empresa, també anomenada comunament com el "banc dolent", traurà els pisos a un preu conjunt de 368.900 euros, ​ja que resulta "urbanísticament impossible" vendre'ls per separat.

En declaracions a Pallars Digital, l'alcalde de la Pobla, Marc Baró, ha lamentat la decisió de l'empresa, atès que ambdues parts estan treballant en un conveni perquè el consistori pugui assumir part dels immobles per destinar-los a habitatges socials, especialment per a joves menors de 35 anys i majors de 65. Baró, però, explica que encara estan esperant que la Sareb enviï la relació de pisos per saber quins són habitables.

L'anunci de la societat ha estat rebut amb sorpresa, tot i que l'alcalde declara que "ja va passar el mateix el 2020". La idea era que l'ajuntament gestionés algun dels 81 habitatges que la Sareb té a la Pobla, a canvi d'un "lloguer simbòlic". "Semblava que ho havien acceptat, però el que no podem fer és comprar pisos", afirma Marc Baró.

Malgrat tot, l'alcalde declara que el conveni "encara pot tirar endavant", però que primer haurien de saber quins habitatges estan en condicions. En aquest sentit, Baró lamenta que, de moment, els contactes amb l'empresa estan sent infructuosos i que la situació es troba "encallada" des de fa un mes. Un escenari que genera "males sensacions" al consistori poblatà, que, així i tot, continua enviant correus a la societat cada setmana, però que malauradament encara no han obtingut resposta.

Així mateix, Baró ha explicat que l'interior d'un dels immobles que va poder visitar no es trobava en molt males condicions. "No estava fet pols, però cal fer-hi petites reformes", assegura. Per altra banda, tant la façana com la teulada de les antigues cases sí que presenten un evident estat de degradació. De fet, ja s'hi han hagut d'efectuar diverses actuacions per l'alt risc de despreniments.



Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació