Dijous, 25 d'abril de 2024
urbanisme

La Pobla de Segur reclama solucions al mal estat de les cases de l'Estació

L’ajuntament ha requerit a la Sareb, propietària de les antigues cases dels ferroviaris, que les rehabiliti o les demoleixi

Jordi Ubach Llorens 11 de febrer de 2020 a les 11:06
Les cases de l’Estació presenten un estat molt precari | GSV
L’Ajuntament de la Pobla de Segur ha demanat a la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària, més coneguda com a Sareb, que rehabiliti o demoleixi les antigues cases dels ferroviaris, situades a l’entrada sud de la població, a l’avinguda de l’Estació. Aquestes es troben en un estat molt precari i envoltades de tanques des del passat mes de novembre, quan es va produir el despreniment d’un tros de façana.

El consistori va fer el passat mes d’octubre un requeriment instant la Sareb -propietària dels habitatges- a actuar-hi, ja que el seu estat actual no garanteix la seguretat dels vianants. El també conegut com a banc dolent va respondre que estaven estudiant la possibilitat de rehabilitar l’edifici o demolir-lo, una decisió que va demanar prorrogar quatre mesos pendent d’un estudi tècnic. Un termini que finalitza a finals del mes de març.

L’alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, ha explicat a Pallars Digital que la voluntat de l’ajuntament és que “s’hi actuï”, sense entrar a considerar el que la Sareb acabi decidint. “El que no pot ser és que l’entrada a la Pobla estigui com està”, ha reblat l’alcalde, referint-se al mal estat de les cases.

Aquestes cases eren antigament propietat de Renfe i servien per allotjar els treballadors de l’empresa i les seves famílies. Una part d’aquests habitatges van ser adquirits pel govern espanyol, on actualment hi té situada la caserna de la Guàrdia Civil.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació