1 de 10
cultura

El Consell Cultural publica el llibre «12 propostes per donar a conèixer les Valls d'Àneu»

Coordinat per Francesc Rodríguez i Montse Ballbè, pretén que la gent del territori actuï de transmissora del llegat natural, cultural i patrimonial de la zona amb l'objectiu de preservar-lo

Portada del llibre, publicat en el marc del projecte Amfitrions | Consell Cultural de les Valls d'Àneu
per Redacció, Valls d'Àneu | 11 de novembre de 2022 a les 09:53 |
El Consell Cultural de les Valls d'Àneu ha publicat recentment el llibre 12 propostes per donar a conèixer les Valls d'Àneu, una obra que s'emmarca en el projecte Amfitrions aneuencs, amb el qual l'entitat vol que la gent del territori esdevingui transmissora del llegat natural, cultural i patrimonial de la Vall amb l'objectiu que els visitants el puguin descobrir i adquireixen un comportament enfocat a la seua conservació i preservació.

El llibret, coordinat per Francesc Rodríguez i Montse Ballbè, ofereix aquestes 12 propostes, amb les quals les persones amb arrels directes o indirectes a les Valls d'Àneu esdevinguin amfitrions d'un llegat cultural i natural, centrant-se en la sostenibilitat com a element clau del turisme de la zona.


Rodríguez, que també és coordinador de la secció de Natura del Consell Cultural de les Valls d'Àneu i del projecte Amfitrions, remarca que la iniciativa i el llibre es focalitzen en la sensibilització, de manera que la gent del territori sigui capaç de transmetre les recomanacions de comportament que se n'extreuen de l'obra. De fet, segons afegeix, el llibre té un component clarament pedagògic.

El projecte Amfitrions aspira a ser a mitjà termini un altaveu també a les aules, sota el paraigua de l'educació formal, per tal de seduir l'alumnat amb un programa educatiu que els permeti ser coneixedors del seu territori i dotar, alhora, de càpsules formatives al públic docent i guies de natura.


El llibre s'ha realitzat amb el suport del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya; del Fons Europeu de Desenvolupament Rural; el Parc Natural de l'Alt Pirineu i l'lnstitut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA).

Amfitrions Aneuencs


L'any 2018, el Consell Cultural de les Valls d'Àneu va endegar la secció de Natura amb la finalitat de donar a conèixer el llegat naturalista d'aquest territori. Des de la secció s'impulsen diferents publicacions adreçades als habitants d'Àneu, per afavorir que esdevinguin un altaveu divulgatiu, actuant com a veritables amfitrions dels visitants que volen gaudir d'aquest indret.

Amfitrions aneuencs inicia el seu recorregut amb la publicació anual del calendari naturalista lingüístic i literari, que enguany assoleix la sisena edició. Una publicació divulgativa on es mostra la diversitat de la flora, la fauna i altres éssers vius d'Àneu. Sota una temàtica anual, cada mes s'il·lustra una espècie concreta acompanyada d'un text literari i un indret per descobrir.

D'ençà de la seva primera publicació, s'han editat calendaris sobre els arbres, les plantes medicinals, els bolets, els insectes i els moixons de les Valls d'Àneu. El calendari 2023 se centrarà sobre el llegendari i la mitologia aneuenca en què hi ha participat l'escriptor pallarès Pep Coll.


Altres notícies que et poden interessar 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació