Divendres, 19 d'abril de 2024

El CF Tremp suma la primera victòria de la temporada a Juneda (0-1)

El CF Pobla recupera les bones sensacions a Oliana amb un sòlid triomf (0-3), mentre que el FC Rialp perd per la mínima contra l'AEM (0-1)

Tomàs Garcia Espot Juneda | 7 de novembre de 2022 a les 06:53
Els trempolins no guanyaven en lliga des del 29 de maig, l'última jornada de la temporada passada | TGE
Han hagut de passar 5 mesos i 5 dies, però finalment aquest diumenge el CF Tremp ha pogut tornar a celebrar una victòria en lliga. En una Segona Catalana que de moment se li estava fent costa amunt -sumant només 2 punts en 7 partits- el triomf dels trempolins a Juneda per 0 a 1 suposa una important glopada d'aire fresc per a l'equip. La igualtat en el marcador es va mantenir gairebé tot el partit. Al minut 69, Albert Segués -el nou entrenador del club des de fa dues jornades- feia entrar Mutu, que acabaria sent la peça clau que faltava per decidir el matx.

A falta d'un quart d'hora pel final, una centrada del capità Miki Sirvant servia en safata el gol de la victòria al número 22 del Tremp. En declaracions a Pallars Digital, Sirvant explica que "l'equip ha lluitat molt" i que "tots hem estat molt treballadors". Per al figuerolenc, el triomf ha de ser un punt d'inflexió: "A veure si canviem la dinàmica", declara. Els trempolins continuen penúltims, però ja diuen que de mica en mica s'omple la pica. El cert és que queda molta temporada i de moment, res està perdut.

El CF Pobla torna a encarrilar-se

Mentrestant, a Tercera Catalana, el CF Pobla va recuperar dissabte les bones sensacions després de dues jornades en blanc, que van posar a prova la moral i la cohesió de l'equip. Els homes de Santi Fité visitaven el sempre difícil camp de l'Oliana, actualment segon a la classificació. Però de la mateixa manera que la temporada passada, els blanc-i-vermells van demostrar que els equips grans no els fan por. Ben al contrari, acostumen a envalentir-se davant l'adversitat, i en aquesta ocasió, la norma es va tornar a complir.

Els poblatans acostumen a envalentir-se davant l'adversitat, i dissabte la norma es va tornar a complir. Foto: Albert Turch

La clau d'aquesta nova victòria -la tercera de la temporada- va ser la cohesió de l'equip. Una virtut que fa grans als poblatans sobre el terreny de joc, però que malauradament, en altres ocasions no ha aparegut. Per sort, el guió contra els arlequinats va ser molt diferent, i abans del descans ja guanyaven per 0 a 2 gràcies als gols de Chua i de Miki Molleví. Al segon temps, que sol ser també la pedra a la sabata dels blanc-i-vermells, l'equip va mantenir la solidesa. Finalment, al minut 70, Chua marcava de nou per assegurar una victòria que dona ales de nou a la confiança dels poblatans.

I a Quarta Catalana, el FC Rialp va tornar a perdre després de dues jornades sumant. La derrota, en aquest cas contra l'AEM, són de les que fan mal. Aquest diumenge i durant 89 minuts, l'objectiu de sumar els tres punts era ben palpable al municipal Jaume Bonell. A manca de 60 segons pel final, però, un penal en contra va trencar les esperances dels locals, que són dotzens amb quatre punts sumats.

A post shared by FCRialp (@fcrialp)

Cara i creu per a Tremp i Sort

Pel que fa al bàsquet, el Natural Optics Pallars Tremp va sumar la setena victòria de la temporada contra l'Alpicat C. Tot i el resultat final (44 a 61), el partit segurament va ser un dels més igualtats fins ara. El primer quart va acabar amb empat a 16, una dinàmica que es repetiria durant els següents períodes, i amb uns canvis de guanyador constants. En el darrer quart, però, el CB Tremp va ser superior, i els de Diego Roldán van sumar un parcial de 3 a 19, liderats per Xema, màxim anotador amb 19 punts i autor de quatre triples.

En l'altra cara de la moneda, el CB Pallars Sobirà va caure per tercera vegada aquest any. El botxí en aquest cas va ser el Torregrossa, que es va imposar als pallaresos per 53 a 46. Tot i el marcador final, els de Sort no va estar a l'altura, anant per darrere la major part del partit.

RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Segona Catalana - Subgrup 5A
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Tercera Catalana - Grup 15
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Quarta Catalana - Grup 21
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Bàsquet - Sènior Territorial
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Pàdel - Tercera Catalana - Grup C