Dissabte, 20 d'abril de 2024
fires

Les Valls d'Àneu acolliran la 1ª Fira de bruixeria aquest cap de setmana

Espot, Esterri d'Àneu, Isil i València seran les seus de l'esdeveniment, que ha programat diversos tallers, conferències i rituals

Redacció Valls d'Àneu | 26 d'octubre de 2022 a les 12:39
La Fira vol reivindicar el llegat màgic a la zona | Cedida
Les Valls d'Àneu acolliran aquest cap de setmana la 1ª Fira de bruixeria Àneu Màgica. L'esdeveniment, de nova creació i nascut amb l'objectiu de reivindicar el llegat de la bruixeria a la zona, tindrà diverses localitzacions, concretament Espot, Esterri d'Àneu, Isil i València d'Àneu

La presentació de la fira tindrà lloc dissabte a les 18:30h davant l'Hotel Saurat d'Espot. Posteriorment, a les 20h, se celebrarà la baixada de torxes des de la Torre dels Moros. La recollida dels pals serà una hora abans, i aquelles persones que hi vagin amb disfressa, no hauran de pagar els tres euros que valdrà cada torxa. Mentrestant, hi haurà un concert de Lady Dwayne, on també s'oferirà vi cremat per a tots els participants.

Diumenge, el focus de la Fira de Bruixeria es traslladarà a Esterri d'Àneu. A les 10:30h, l'Ecomuseu acollirà la conferència Les malalties i l'homeopatia, a càrrec de Joan Busquets. Una hora més tard, Ana Maria Santos en conduirà una altra, titulada Bruixes sanadores i dones de saviesa. Per altra banda, a les 13h, al Càmping Resort Aigüestortes se celebrarà el taller La màgia de les gemmes i els cristalls, i que anirà a càrrec de Miguel Àngel Mansilla. Paral·lelament, a les 19:30h, la Casa de l'Ós Bru d'Isil acollirà la conferència La bruixeria al Pirineu, amb Júlia Carreras. 
 

La jornada de dilluns començarà a les 10:30h des de l'ermita de Sant Cosme de València d'Àneu. Allà, Júlia Carreras parlarà de les ordinacions del Castell de València d'Àneu. A les 12h, Ana Mari Santos conduirà un taller d'escampes i pals de dormir a l'ajuntament vell. I una hora després, al mateix lloc, Lluïs de Viala oferirà una xerrada d'herbes remeieres.

Les activitats continuaran durant la tarda. A les 16h, Júlia Carreras conduirà un taller d'amulets al càmping, mentre que a les 17:30h, presentarà el llibre Vienen de noche a l'Ecomuseu. A les 18h, serà el torn de la visita guiada Se'n parlave i n'hi havie, amb un preu de 7 euros pels adults i 4,50 euros per als menors de 9 anys.
 
La jornada de dilluns i la fira es clourà amb una altra baixada de torxes, que es podran adquirir a la fira d'artesans, i que finalitzarà al passeig Vora Riu. Allà mateix, Anna Maria Santos realitzarà un Ritual Samhain, mentre que el final de festa anirà acompanyat de rom cremat.

A més d'aquestes activitats, a les 20h del vespre els alumnes de quart d'ESO d'Esterri d'Àneu realitzaran un passatge del terror entre el carrer Major i la plaça de l'Església. L'entrada serà de tres euros i també s'hi podran consumir castanyes. Per altra banda, el diumenge i dilluns, de les 11h a les 20h, Esterri acollirà el mercat d'artesans a la pista poliesportiva.
 
També hi haurà demostracions de vidre fos, un taller de collage de vida, d'arts de foc o de varetes màgiques. A més, l'Espai Màgic acollirà parades de lectura de mans, tarot, cartes astrals i neteges espirituals. Finalment, i durant tots els dies, hi haurà un concurs de decoració i el sorteig d'un sopar per a dues persones, a més d'un concurs fotogràfic.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació