Dimecres, 24 d'abril de 2024

Derrotes del CF Tremp i del CF Pobla (8-0 i 3-2) i primera victòria del FC Rialp (5-2)

En bàsquet, el Natural Optics Pallars Tremp s'imposa al Vallfogona de Balaguer per 72 a 58

Tomàs Garcia Espot Bellpuig | 24 d'octubre de 2022 a les 08:57
La manca d'encert de cara a porteria segueix sent l'espina clavada dels poblatans | TGE
El retorn a la Segona Catalana continua sent un malson per al CF Tremp. De moment. Els trempolins han perdut per quarta jornada consecutiva, i novament ho han fet per golejada. Al davant, els de Jordi Bacardit tenien a un CF Borges clarament decidit a tornar a Primera, i que no va donar opcions als de la capital del Pallars Jussà.

En aquesta ocasió, un 8 a 0 que posa les coses encara més difícils per al Tremp, que encara tenen, però, cert marge de maniobra. Les xifres i els resultats de moment no acompanyen, i els blanc-i-negres són ara penúltims i el més golejat del grup, amb 24 dianes en contra.

A Tercera Catalana, al CF Pobla no li ha somrigut la sort, però a diferència de jornades anteriors, l'esquadra de Santi Fité ha demostrat una gran actitud competitiva. Malgrat visitar Bellpuig amb només 13 jugadors i sense cap porter, els blanc-i-vermells van saber donar la batalla i mirar el seu rival als ulls.

El gol al minut 6 dels locals no va ensorrar els ànims del Pobla, que gràcies a l'esforç col·lectiu i a l'empenta dels veterans, va aconseguir empatar el marcador abans del descans per mitjà d'una gran jugada de Pepe Juangran. El que de moment no ha canviat, però, és l'encert de cara a poteria dels poblatans, que una jornada més ha pagat cares les nombroses i cantades ocasions.

A la represa, una nova errada defensiva va permetre al Bellpuig rematar a plaer i tornar-se a avançar. El cop no va ser definitiu, i el Pobla va continuar a l'atac, fins que al minut 65, Miki Molleví tornava a igualar el matx des del punt de penal. Malauradament, si els poblatans van errar tants cops, el Bellpuig només va necessitar tres ocasions per marcar. La darrera, amb un contraatac al minut 89 que els donava el 3 a 2 i la victòria final.

A post shared by FCRialp (@fcrialp)

L'únic que ha aconseguit sumar punts aquest cap de setmana ha estat el FC Rialp. Els del Pallars Sobirà ja poden celebrar la primera victòria a Quarta Catalana després d'imposar-se al Cervera B per 5 a 2. El partit començava bé per als groc-i-negres, que s'avançaven gràcies a Jan Roqué, però que 10 minuts més tard veien com el rival aconseguia empatar. Tot semblava un miratge, i al 30, Marc Gregori tornava a avançar al Rialp, tot i que abans del descans, els cerverins feien el 2 a 2.

A la represa, però, els homes de Pito Pasqual no van voler deixar escapar el partit i van sortir disposats a sumar els primers tres punts després de quatre jornades en blanc. No va ser fins al 65, però, quan Roqué feia el tercer, i dos minuts després, Ignasi Planas ampliava encara més les diferències. Finalment, al 83, novament Roqué feia el gol que li donava el hattrick i els primers tres punts al Rialp, que de moment és 11è.

El CB Tremp torna a sumar a casa

En bàsquet, el Natural Optics Pallars Tremp es va refer de la dolorosa derrota a Bellvís, i dissabte es va imposar al Vallfogona de Balaguer per 72 a 58. Un resultat, però, que és enganyós, ja que tot i aconseguir un bon parcial al primer quart, els homes de Diego Roldán van aixecar el peu de l'accelerador durant la segona meitat. Aquest cop, sortosament, el rival no va arribar a capgirar el marcador, però poc li va faltar.

El control del rebot va ser un dels punts febles dels trempolins, que sumat a la pressió del rival, les pèrdues de pilota i la manca d'encert, gairebé els juga una mala passada. Els locals, però, van reaccionar, i XemaRuben RodríguezLloan i Conti es van carregar l'equip a l'esquena per sumar la tercera victòria de la temporada.

El Pàdel Pallars es proclama campió de lliga

I finalment, una altra bona notícia. I és que el Pàdel Pallars s'ha proclamat campió del grup C de Tercera Catalana en la darrera jornada de lliga. Als pallaresos només els calia un punt per aconseguir el campionat, i malgrat perdre per 2 a 1 contra l'Ekke-Viding B, ja poden donar per bona la temporada. Ara bé, al Pàdel Pallars encara li queda disputar els play-offs, que el dia 26 de novembre els donarà l'oportunitat d'erigir-se entre els millors clubs de la categoria a nivell català.

RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Segona Catalana - Subgrup 5A
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Tercera Catalana - Grup 15
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Quarta Catalana - Grup 21
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Bàsquet - Sènior Territorial
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Pàdel - Tercera Catalana - Grup C