Divendres, 19 d'abril de 2024
alta ribagorça

El Pont de Suert viurà aquest diumenge la 22ª Fira de la Girella

Els visitants podran degustar aquest producte típic ribagorçà i pallarès, a més d'assistir a les mostres d'oficis antics i altres activitats

Redacció El Pont de Suert | 21 d'octubre de 2022 a les 12:37
Un dels plats forts serà la degustació de girella a la Confraria Nova | ACN
El Pont de Suert viurà aquest diumenge 23 d'octubre una de les seves celebracions per excel·lència: la Fira de la Girella. Enguany, en la 23ª edició de la mostra, la capital de l'Alta Ribargorça ha programat una sèrie d'activitats per reivindicar aquest producte tant típic de la zona, com també per posar en valor els antics oficis i el patrimoni pirinenc.

A partir de les 11:45h, a la Confraria Nova, hi haurà una degustació popular de girella, a raó d'un euro per tíquet 1 euro, i que s'haurà de comprar al punt d'informació de la Fira, a la llibreria Foix o a l'Oficina de Turisme del Pont de Suert. Una activitat que estarà complementada amb el taller gastronòmic Vine a cosir la teva girella, i que tindrà lloc a les 17h a la plaça del Mercadal.

El tret de sortida serà, però, el dissabte a partir de les 12 de la nit, amb la festa que tindrà lloc al poliesportiu del municipi, i que comptarà amb l'actuació de DJ Korzo. Ja durant el diumenge, els visitants podran gaudir de les mostres d'oficis i activitats en viu, com ara les de ferrer, picapedrer, filadora, escloper, retaulista, decorador amb pa d'or i escultor.

Una oportunitat, doncs, de recordar la vida a muntanya, les velles tradicions, així com el mercat d'artesania dels Països Catalans. Per altra banda, els més petits podran passar-ho amb A jugar!, els jocs gegants que oferirà la fira, mentre que l'Associació de Dones Miravet protagonitzarà l'exposició Manualitats, que tindrà lloc a l'Ajuntament. 

Mentrestant, a les 11h, la Plaça Pirineus acollirà el 17è Concurs Els Xiulets dels Pastors. En aquest acte el públic podrà escoltar com els pastors xiulen als seus ramats a través de dues modalitats. El més original segons el jurat i el xiulet millor atorgat per l'aplaudiment més fort del públic. En total, es repartiran 200 euros en premis.

Una hora després, s'inaugurarà la Fira de manera oficial amb un pregó del periodista esportiu de TV3 i escriptor Xavier Bonastre, que serà nomenat Majoral dels Pirineus. Una hora abans, al Camp de la Vila, l'Associació de Fallaires del Pont de Suert oferirà una demostra d'elaboració de Falles de la Ribagorça.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació