Divendres, 19 d'abril de 2024
emprenedoria

Comença el matchfunding «Arrela't a l'Alt Pirineu i Aran» amb dos projectes pallaresos sota el braç

Una cooperativa d’habitatge a Balestui i un projecte de consolidació de senders del Jussà de 'Lo Podall' intentaran captar fons fins al 16 de desembre

Redacció Pallars | 19 d'octubre de 2022 a les 09:04
Membres de Copsant, la nova cooperativa d'habitatge sorgida a Balestui | ACN
Aquest dimarts ha començat la campanya de captació de fons dels sis projectes guanyadors del matchfunding Arrela't a l'Alt Pirineu i Aran, que s'allargarà fins al 16 de desembre. Dos d'ells provenen de les comarques pallareses. Per una banda, l'espai d'encontre comunitari Copsant, una cooperativa situada al poble de Balestui per reivindicar l'accés a un habitatge just.

Actualment compta amb cinc socis i plantegen un model col·lectiu que permet desenvolupar projectes de conviviència i treballar diferents iniciatives, basant-se en el benestar i cura de les persones i el medi ambient. Des de Copsant es planteja la rehabilitació del paller a partir de jornades participatives i formatives de treball col·laboratiu, per compartir sabers i enfortir vincles, per tal que el projecte sigui realment col·lectiu, al servei del territori i de la seva gent.


Per altra banda, al Pallars Jussà, Geobike Lo Podall lidera una iniciativa que pretén que la comarca sigui una zona de referència per a la pràctica BTT. Per aquest motiu, volen disposar dels mitjans necessaris per donar continuïtat i estabilitat a la feina recuperació de camins antics i a la creació de nous senders per tal d'aconseguir rutes atractives i de gran interès paisatgístic.


Aquests dos projectes, juntament amb altres quatre de la resta de comarques pirinenques, l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, la Cerdanya, i la Vall d'Aran, podran rebre el finançament necessari a través de la plataforma de micromecenatge Goteo. Allà, els futurs inversors trobaran informació detallada dels objectius que planteja cadascun dels projectes, així com les recompenses que ofereixen a canvi de les donacions.

El matchfunding Arrela't a l'Alt Pirineu i Aran és una iniciativa pública que dona suport a projectes vinculats al territori. Cal tenir en compte que un matchfunding consisteix en el finançament col·lectiu de projectes que, a més d'obtenir les aportacions de persones a títol individual o grupal, també reben el suport econòmic d'una organització.

Els sis projectes guanyadors del Matchfunding 2022


 
  • Cultivar bolets per conrear futur a la comarca de l'Alt Urgell. La proposta és cultivar fongs de manera sostenible gràcies a l'energia solar i a l'aigua de la font Bordonera. 
  • Espai d'encontre comunitari Copsant al Pallars Sobirà. Rehabilitar la part del paller de la Casa Cossant perquè esdevingui la seu social del Banc de Terres Vives. 
  • Huma Slow Broths a l'Alta Ribagorça. Elaboració de brous hiperproteics a partir d'ossos, tant de vedella com de pollastre, de manera artesanal. 
  • El refugi de la Feixa a la Cerdanya. Un pla de millora de la sostenibilitat d'aquest equipament.
  • Consolidació de la xarxa de senders per a la pràctica de BTT al Pallars Jussà. Proposa fer de la Conca de Tremp una zona de referència per a la BTT i altres disciplines esportives.
  • Husta Skis a la Vall d'Aran. Un projecte per fabricar i comercialitzar esquís d'alta gamma fets a mida i personalitzats


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació