Divendres, 19 d'abril de 2024
vi

Impulsen una carta monogràfica amb 50 vins Costers del Segre

La proposta inclou una trentena de cellers de la DO, sis dels quals del Pallars, amb l'objectiu de reivindicar vins locals

Redacció Lleida | 14 d'octubre de 2022 a les 09:47
El president de la DO Costers del Segre, Tomàs Cusiné, el xef Jesús Gimena, i el periodista Rafa Gimena | Como Pomona
El restaurant l'Espurna de Lleida ha presentat aquest dijous una carta amb més de 50 vins d'una trentena de cellers de la DO Costers del Segre. Elaborada per la consultora de comunicació enogastronòmica Como Pomona, recull vins escumosos, blancs joves i de criança, rosats, negres joves i de criança, així com dolços.

El president de la DO, Tomàs Cusiné, ha apadrinat la iniciativa pel fet que suposa pels cellers de Costers del Segre i el suport a la restauració local. La carta vol reivindicar els vins locals, que protagonitzen més de la meitat de la proposta global, que compta amb un total de 110 referències. Així, també hi ha vins de la resta de Catalunya, i zones significatives d'Espanya i el món.
 
El periodista i sommelier Rafa Gimena ha destacat la "gran varietat" de la DO Costers del Segre, així com la seva "riquesa potenciada" pels diferents terrers que acullen les set subzones, el gran patrimoni de varietats de raïm blanques i negres, i el mestissatge de cultura vitícola i enològica dels seus viticultors i cellers.
 

Ampolles de Costers del Segre al restaurant l'Espurna de Lleida. Foto: ACN


La subzona Pallars hi és representada amb els vins dels cellers Castell d'Encús, Terrer de Pallars, Batlliu de Sort, El Vinyer, Vila Corona i Cota 730. Tanmateix, les comarques pallareses, recordem, també tenen altres cellers com Costers de MonteixoMas Garcia MuretMiquel RocaSauvellaSolana RoivertVidavinsVinyes Vitipirineu Xic's Cal Borrech.

Per altra banda, les subzones de Raimat i Urgell són presents amb vins de Raimat i Castell del Remei, Lagravera d'Alfarràs i el Celler Sanuy. També hi ha Analec, L'Olivera, Cercavins, Comalats, Antoni Giribet, i Monestir del Tallat, que són els sellers de la subzona Vall de Riu Corb. De la subzona Garrigues hi ha Matallonga, Torres, Clos Pons, Tomàs Cusiné, Cérvoles, Mas Blanch i Jové, i Vinya els Vilars. D'altra banda, de la subzona Artesa de Segre s'hi troben Costers del Sió, Vall de Baldomar, Mas Ramoneda i Celler Montsec.
 
A més dels vins de Costers del Segre, la carta de L'Espurna també inclou altres vins de la demarcació de Lleida que s'elaboren en zones que estan fora d'aquesta denominació com és el cas dels vins de la Cerdanya lleidatana de Costers de Cerdanya-Gramona, a Riu de Cerdanya, o Cal Mandrat, a Montellà i Martinet. El Pirene de Torres, monovarietal d'aquesta varietat de raïm encara en procés d'entrar a la DO, o els xarel·los de Rubió de Sol (la Noguera), són altres exemples.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació