Divendres, 19 d'abril de 2024
ramaderia

Esterri d'Àneu ja ho té tot llest per a una nova Fira de Santa Teresa

L'esdeveniment ramader tindrà com a plats forts les subhastes i concursos de Vaca Bruna i Cavall Pirinenc català

Tomàs Garcia Espot Esterri d'Àneu | 13 d'octubre de 2022 a les 10:36
Imatge del concurs de raça de Cavall Pirinenc català de l'any passat | Cristina Mailin
Esterri d'Àneu ja ho té tot a punt per a una nova edició de la Fira de Santa Teresa, que se celebrarà aquest cap de setmana. L'esdeveniment ramader donarà el tret de sortida el proper divendres a la tarda, amb l'arribada del bestiar al Recinte Firal. Al dia següent a les 9h del matí, els diferents ramaders podran recollir les acreditacions per adquirir animals a la subhasta.

A les 10h, començarà el tast de carn de vedella Bruna dels Pirineus, mentre que la 19ª Subhasta Autonòmica de vedells i vedelles s'iniciarà a les 11:30h. En acabar, es procedirà a l'entrega de premis i també es realitzarà el sorteig de Fira. Per altra banda, durant tot el matí es durà a terme el 41è Concurs Comarcal de Raça Bruna.
 

La subhasta i el concurs de Vaca Bruna del 2021 va aplegar unes 1.500 persones Foto: Ajuntament

 
A les 19h, la quadra de Casa Gassia acollirà la presentació del llibre de Feliu Izard sobre el centenari de la construcció i obertura de la carretera del Port de la Bonaigua, titulat TRINCAR ETH PORT. Història gràfica d'un Centenari 1922-2022

Ja durant el diumenge, a les 10h del matí començarà l'exposició de raça Cavall Pirinenc català, mentre que una hora més tard, se celebrarà el 27è concurs d'aquest animal. Entremig, a les 10:30h, els assistents podran gaudir del tast de carn de poltre. Posteriorment, a les 14h, es tornarà a realitzar el sorteig de Fira, pel qual es podran adquirir tiquets durant tot el matí.
 
Paral·lelament, durant la Fira de Santa Teresa el públic podrà visitar el mercat de productes artesans, ramaders i mercaderia en general, que tindrà lloc al costat del recinte firal. Així mateix, el dissabte de 11h a 14h i de 17h a 19h, l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu oferirà visites guiades a Casa Gassia amb venda entrades 2x1.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació