Dilluns, 29 d'abril de 2024
esports

Jornada negra i triplet de derrotes per als equips de futbol pallaresos

El CB Tremp no dona opció a l'Alcarràs (102-33) i el CB Pallars Sobirà s'imposa a la pista del Cervera (69-73)

Tomàs Garcia Espot Tremp | 10 d'octubre de 2022 a les 07:25
Les múltiples ocasions fallades van ser una autèntica condemna per al Pobla | TGE
La crònica de la jornada futbolística al Pallars ha estat totalment negra, o més ben dit, completament en blanc. Els equips de les comarques pallareses no han pogut sumar cap punt, encaixant tres derrotes que es claven com tres punyals. A Segona Catalana, el CF Tremp no va poder contra una Artesa de Lleida que va ser superior. Un gol matiner dels visitants a la sortida d'un córner va sentenciar als trempolins, que només un minut després encaixaven el segon.

Els errors en aquesta categoria es paguen cars, i la poca intensitat defensiva i la manca d'efectius a les files dels blanc-i-negres van marcar el matx. A la segona meitat, els locals van sortir disposats a donar la batalla, però les ocasions no van ser clares. Al minut 81, l'Artesa va marcar el tercer, sentenciant així la segona derrota consecutiva del Tremp, a qui encara se li resisteix la victòria. Des de l'equip, però, reiteren que queda molta lliga.

El Tremp va comprovar que els errors a Segona Catalana es paguen cars. Foto: Vero González

A Tercera, el CF Pobla tampoc va saber estar a l'altura a Vilanova de Bellpuig. Com en altres ocasions, els poblatans van jugar dos partits completament diferents. A la primera meitat, els de Santi Fité van tenir dominar en la possessió i en atac, però les múltiples ocasions desaprofitades van ser una autèntica condemna.

La sortida després del descans va agafar als poblatans incòmodes, i el Vilanovenca ho va saber aprofitar i va fer un pas endavant, aprofitant el gran taló d'Aquil·les dels blanc-i-vermells: les jugades a pilota aturada. Una falta servida des de la frontal de l'àrea va permetre als locals rematar a plaer i avançar-se al marcador. A partir d'aleshores, l'efecte dominó. L'equip va abaixar els braços, i els dos gols en contra següents van demostrar que el Pobla necessita canviar imperiosament de mentalitat si vol aspirar a fer un bon paper a la lliga.

I la tripleta de derrotes la completa el FC Rialp, que diumenge va caure a casa contra el Linyola B en la primera jornada de Quarta Catalana. Els del Pallars Sobirà van arribar al descans amb gol en contra, i a la represa, el rival va sentenciar al 65. Els groc-i-negres, però, no van deixar de lluitar, i al temps de descompte Adrià Ovando va retallar distàncies.

Conti esmaixant la cistella, una de les seves especialitats més esperades pel públic. Foto: TGE

El bàsquet, l'únic consol

I en aquest jornada negra, l'única font de llum ha vingut del bàsquet, on els dos equips pallaresos han complert. Dissabte, el Natural Optics Pallars Tremp va fer els deures i no va donar opció a l'Alcarràs, a qui va apallissar per 102 a 33.

El partit va ser una bassa d'oli per als trempolins, que van anotar a plaer, ampliant així el bàsquet average en una lliga on es mantenen líders. Molt bones sensacions a les files de Diego Roldán, que va tenir a Xema i Conti com a màxims anotadors, amb 20 i 18 punts respectivament.

Per la seva banda, el CB Pallars Sobirà també va sumar els dos punts en la seva visita al Cervera. Tot i imposar-se per 69 a 73, els de Sort van firmar un molt mal segon quart, que els va fer anar per darrer en el marcador fins l'últim període. A falta de quatre minuts pel final, però, els pallaresos van aconseguir capgirar el resultat, liderats per Uriel Soler, autor de 34 punts.

RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Segona Catalana - Subgrup 5A
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Tercera Catalana - Grup 15
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Quarta Catalana - Grup 21
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Bàsquet - Sènior Territorial