Dimecres, 24 d'abril de 2024
obres

Sort estrena parcialment el nou Parc del Riuet

La reobertura d’un dels espais més emblemàtics de la capital del Sobirà coincideix amb la celebració, aquest dissabte, del festival 'Lo Llumener'

Jordi Ubach Llorens Sort | 7 d'octubre de 2022 a les 12:40
Imatge del nou parc del Riuet de Sort | Ajuntament de Sort
Aquest divendres al migdia s’ha reobert parcialment el nou parc del Riuet de Sort, un espai totalment renovat i que ha inclòs també la remodelació i eixamplament de les voreres de l’avinguda Comtes de Pallars. L’Ajuntament de Sort destaca que el nou parc del Riuet “reforça el seu ús lúdic i social, guanyant i millorant en accessibilitat, i també en noves funcionalitats i nombre d’equipaments de l’àrea de jocs infantils”. La reobertura d’un dels espais més emblemàtics de la capital del Pallars Sobirà coincideix amb la celebració, aquest dissabte, del festival Lo Llumener.

La previsió és que el gruix de les obres puguin finalitzar a principis de novembre, tal com va explicar l’alcalde, Baldo Farré, en el darrer ple municipal. Per Farré, els treballs han suposat "un canvi a millor, sent la primera pedra per al rentat de cara del municipi", així com una obra de "gran necessitat”, tot i les veus contràries al projecte. Recordem que durant el mes de maig diversos arbres recent plantats al parc van ser vandalitzats, un acte que, segons el consistori, va costar uns 6.000 euros a les arques municipals.

El projecte de renovació del parc ha comptat amb un pressupost de més de 500.000 euros, la meitat dels quals provinents d'un ajut del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC), mentre que més de 232.000 euros són d'un ajut turístic i més de 25.000 són de fons propis del consistori. El projecte ja es va començar a gestar a partir del procés de participació Quin Riuet volem? l'any 2018, i que va permetre reflexionar i plantejar tot un seguit de propostes que han marcat part de les solucions plantejades al projecte final.

Concretament, les obres han permès crear una passarel·la per guanyar en accessibilitat i també la realització d’una rampa d’accés a vehicles. Un dels elements centrals és el replantejament de l’espai de jocs per a infants i espai lúdic i de salut per a gent gran. Per altra banda cal destacar la creació d’un espai de grades orientat a acollir activitats amb públic. Tanmateix el nou disseny ha replantejat les voreres i l’arbrat, així com part de la zona verda.

La inauguració queda pendent


El consistori ha volgut remarcar que l’obertura del nou parc del Riuet és parcial, malgrat es faci amb una part molt important del projecte ja finalitzat. L’ajuntament preveu fer un acte d’inauguració oficial un cop tota la part nord estigui enllestida i els darrers elements de jocs infantils estiguin també instal·lats. 

 Consulta el plafó explicatiu del nou parc del Riuet


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació