Dissabte, 20 d'abril de 2024
cinema

Elena Trapé acaba el rodatge del film «Els encantats» a la Vall Fosca

El poble d'Antist s'ha convertit durant un mes en l'escenari de la nova pel·lícula de la guardonada als Premis Gaudí

Redacció Antist | 28 de setembre de 2022 a les 08:48
El set de rodatge instal·lat a l'exterior d'una casa del poble | ACN
El petit poble d'Antist, de només tres habitats, ha vist alterada la seva tranquil·litat durant aquest mes de setembre a causa del rodatge de la nova pel·lícula de la directora Elena Trapé. Les tres cases del poble s'han convertit en escenaris del film que porta per títol Els encantats, mentre que les eres han servit de magatzems de producció o sales de maquillatge. 

Per als veïns d'aquest nucli de la Vall Fosca, l'elecció del poble com a set de gravació ha estat un motiu d'orgull, tot i que decidissin no sortir-hi. La tria del lloc, per altra banda, no va ser una casualitat, atès que Elena Trapé ja coneixia Antist després d'haver estat a casa dels pares d'una amiga.

Aquest dimarts, les responsables de producció s'afanyaven per tornar a deixar les cases de la mateixa manera que les havien trobat, mentre que es mostraven "molt agraïdes" per la "generositat" dels veïns a l'hora de deixar les cases i eres per la gravació.
 

Equip de tècnics durant la gravació de la pel·lícula. Foto: ACN


Els encantats narra la història d'una dona que després de separar-se, torna al poble de la seva infància buscant la seguretat que tenia de petita quan estiuejava allí i res era complicat.
Laia Costa és l'actriu principal, i l'acompanyen al film Pep Cruz, Aina Clotet o Daniel Pérez-Prada.
 
El títol de la pel·lícula és molt pallarès. La guardonada als premis Gaudí per Les distàncies l'any 2018 ha explicat que l'ha tret del llibre de l'escriptor pallarès Pep Coll, Guia Dels Indrets Mítics I Llegendes Del Pallars Jussà, on narra unes llegendes que diuen que al llarg de la Vall Fosca hi ha unes esquerdes on s'amaguen els Encantats, petits éssers atrapats allà a dins i solament es poden veure quan surten a la nit a estendre la roba. ln aquest sentit, la directora ha recalcat que el nom de la pel·lícula no fa referència al pic dels Encantats del Parc Nacional d'Aigüestortes i estany de Sant Maurici.

La Vall Fosca escenari de pel·lícula

 
Irene Montcada, directora d'art, ha explicat que Antist ha sigut l'únic escenari d'aquesta pel·lícula. A partir del vincle existent entre el poble i Trapé, s'han buscat altres localitzacions com l'estany de Montcortès, Santa Bàrbara i el camí que transcorre des d'Antist a Estavill.

Montcada ha narrat que del poble es van escollir tres cases per gravar. La casa de la protagonista és una casa de pedra amb una era al davant, construcció característica del Pirineu, que pertany als pares d'una amiga de la directora.

 
Agustí Hereu, veí d'Antist, ha sigut la mà dreta de la producció de la pel·lícula durant els dies de gravació. Hereu recorda el primer contacte amb la directora, fa uns anys fent un arròs al Bar Felip de la Pobleta de Bellveí. Poc pensava aquell dia que el film del qual li va parlar Trapé s'acabés fent realitat i que Antist en fos el gran protagonista.

Aquest dimarts s'han apagat els focus i les càmeres han deixat de gravar. Els carrers silenciosos d'Antist on mai passa res tornaran a la normalitat i els veïns ja esperen emocionats veure aviat la pel·lícula a la gran pantalla.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació