Dimecres, 24 d'abril de 2024
homenatge

La Pobla de Segur rendeix homenatge a l'activista cultural Manel Dalmau

Traspassat fa poc més d'un any, va realitzar diversos documentals sobre la vida i la història del Pallars i la Pobla de Segur

Redacció La Pobla de Segur | 20 de setembre de 2022 a les 11:38
Imatge de l'acte en record de Dalmau, al Molí de l'Oli | Ajuntament de la Pobla de Segur
Aquest passat diumenge l'Ajuntament de la Pobla de Segur ha dut a terme un acte de record a l’activista cultural Manel Dalmau i Etxalar, veí de la vila i una persona molt estimada, traspassat ara fa poc més d’un any.

Dalmau havia realitzat nombrosos documentals de diversa tipologia, un dels quals, Dies de Fira, que va ser guardonat amb el premi Pica d’Estats concedit per la Diputació de Lleida. Així mateix, va conduir cursets de cinema i projectes culturals, al Pallars i a d’altres països, en especial a Colòmbia.

A més, Dalmau també col·laborava amb la regidoria de cultura del consistori poblatà en l’elaboració d’entrevistes de memòria històrica, la filmació d’un nou documental i altres projectes.

A l’acte de record, que va tenir lloc al Molí de l’Oli i va comptar amb una molt nombrosa assistència, hi van intervenir la seva companya Maria, el seu íntim amic Agustí Paüls i el regidor de cultura, Ramon Enric Guimó.

Durant la cerimònia es van projectar dos dels seus documentals: El cirerer rosa, que explica amb imatges i entrevistes els anys 50 a la Pobla; Somnis de paper, centrat en la vida poblatana a la dècada dels seixanta i que inclou també filmacions d’aquells temps realitzades per alguns poblatans; i un documental de caire personal gravat poc abans de morir.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació