Dijous, 25 d'abril de 2024
denúncia

Denunciat per fer volar un dron al Parc Nacional d'Aigüestortes

L'incompliment de la normativa aèria pot comportar sancions de fins 225.000 euros en el cas d'usuaris recreatius

Redacció Aigüestortes | 19 de setembre de 2022 a les 08:54
Un dron en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
Els Mossos d'Esquadra han denunciat una persona per fer volar un dron a la zona restringida del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Segons alerta la policia catalana, l'incompliment de la normativa aèria pot comportar sancions de fins a 225.000 euros en el cas d'usuaris recreatius.

A banda d'Aigüestortes, a Catalunya hi ha dos espais naturals més on el vol de drons està restringit: el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Emportdà i el Parc Natural del Delta de l'Ebre. Per altra banda, les zones prohibides són únicament les centrals nuclears, mentre que les perilloses són aquelles on es realitza paracaigudisme, acrobàcia o activitats militars.

 

Aigüestortes (a la imatge LER112) és una zona restringida contra el vol de drons. Foto: Mossos d'Esquadra


Així mateix, la normativa també limita l'ús de drons en zones amb fauna sensible com ara al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat o al Parc Natural de l'Alt Pirineu. En aquests casos, és necessari demanar una autorització prèvia, a més d'un permís de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) si el vol és per a usos professionals. El passat mes d’agost els Agents Rurals van denunciar una persona per fer volar un dron també a Aigüestortes.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació