16 d'abril de 2024
bolets

Alins cobrarà per collir bolets al municipi: «Volem evitar el descontrol»

El preu serà de 5 euros per persona i un màxim de 10 quilos per cada boletaire

Redacció Alins | 19 de setembre de 2022 a les 10:28
Un grup de persones anant a collir bolets en una imatge d'arxiu | ACN
Collir bolets a Alins tindrà un preu. L’Ajuntament d’Alins ha decidit regular-ne la recol·lecció i cobrarà 5 euros al dia per poder collir bolets als boscos del municipi. Segons confirmen des de l'ajuntament, la mesura entra en vigor aquesta mateixa temporada i també limita la quantitat de bolets per persona, que no pot sobrepassar els 10 quilos de pes.

L’alcalde d’Alins, Manel Pérez, ha explicat a Pallars Digital que la mesura, aprovada l'any passat en ple, voler evitar el "descontrol" que es viu a la Vall Ferrera durant la temporada, especialment entre setmana. En paraules de Pérez, molta gent va a buscar bolets en grans quantitats només "per fer negoci" i "arrasen els boscos", afirma. 

El batlle apunta també que el manteniment de les pistes forestals és car, i que amb la nova taxa es vol evitar la massificació de persones i vehicles durant la tardor. "No és una gran taxa i creiem que el preu és assequible", sentencia Pérez.

Amb aquesta mesura, doncs, la regulació que des de fa gairebé una dècada s'aplica a l'EMD d'Araós es fa extensiva a tot el municipi pallarès. En especial, es vol limitar l'efecte dels boletaires en llocs molt freqüentats com els boscos de Virós d'Araós, el de Virós d'Ainet de Besan, la muntanya d'Alins o d'Àreu.

Alins no és el primer municipi al Pallars en aplicar una taxa als boletaires. En aquesta àrea protegida del Parc Natural de l'Alt Pirineu, l'Ajuntament d'Esterri de Cardós també cobra 3 euros per persona al dia i un màxim de 10 de quilos als boscos del municipi.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació