Dilluns, 27 de maig de 2024
geoparc

Tremp acollirà les VII Jornades del Fòrum Espanyol de Geoparcs

La trobada reunirà 15 Geoparcs de tot l'Estat per parlar i destacar la importància d'aquesta figura de la Unesco

Redacció Tremp | 20 de setembre de 2022 a les 08:41
Un globus amb la marca Geoparc Orígens sobrevolant la Conca de Tremp | Geoparc Orígens
Tremp reunirà del 2 al 4 de novembre quinze Geoparcs provinents de tot l'Estat i quatre territoris aspirants per parlar i destacar la importància d'aquesta figura de la Unesco en el marc de les VII Jornades del Fòrum Espanyol de Geoparcs.

La temàtica de les jornades serà la Conservació i Innovació als Geoparcs. Les jornades es duen a terme des de l'any 2014 amb l'objectiu de donar a conèixer el treball que realitzen els Geoparcs i la repercussió d'aquesta figura de la Unesco en aquestes comarques.
 
Als països que tenen diversos geoparcs, la Xarxa dels Geoparcs Mundials està representada per fòrums o comitès nacionals de geoparcs. El Fòrum espanyol de Geoparcs està format pels 15 Geoparcs mundials de la Unesco a Espanya i els dos membres individuals de la Xarxa dels Geoparcs Mundials.

Des del Fòrum Espanyol de Geoparcs es duen a terme diferents activitats conjuntes de conservació, educació i divulgació, així com projectes de cooperació, com la promoció dels Geoparcs i del seu patrimoni, impulsant el desenvolupament sostenible amb la implicació dels
agents locals.

 

El Geoparc mundial de la Unesco Orígens

 
El Geoparc Orígens va ser designat l'any 2018 i ha passat la seva primera revalidació aquest 2022. És un territori situat als Pirineus catalans on es pot fer un viatge en el temps de més de 500 milions d'anys per comprendre la formació dels Pirineus, com van viure els últims dinosaures d'Europa i l'evolució de la humanitat des de la prehistòria fins als nostres dies.

L'àmbit geogràfic del Geoparc abasta un territori de poc més de 2.000 quilòmetres quadrats. Està format per tots els municipis del Pallars Jussà; els municipis d'Àger, Camarasa i Vilanova de Meià a la Noguera; el de Baix Pallars al Pallars Sobirà, i Coll de Nargó a l'Alt Urgell. Tots aquests municipis juntament amb els Consells Comarcals del Pallars Jussà i la Noguera constitueixen una associació sense ànim de lucre que és l'òrgan de gestió del Geoparc i que garanteix la governabilitat i la capacitat de desenvolupar el territori.
 


Altres notícies que et poden interessar 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació