Dimecres, 24 d'abril de 2024
meteorologia

Neix un compte de Twitter sobre climatologia a la Vall Fosca

El seu creador, Lluís Pla, s’encarrega de gestionar les estacions meteorològiques de la vall

Redacció Vall Fosca | 7 de setembre de 2022 a les 12:41
Imatge de l'Estany Tort, a la Vall Fosca | ACN
La Vall Fosca compta des de fa poques setmanes amb un nou compte de Twitter sobre climatologia i meteorologia. Es tracta de Vall Fosca Climàtica (@climavallfosca), un espai de divulgació i discussió sobre els fenòmens meteorològics de la zona, amb una forta tradició en l'observació del temps.

El seu creador, el Lluís Pla, és un gran entès en la matèria. De fet, és l'encarregat de gestionar les estacions meteorològiques de la Vall Fosca. Fins fa uns mesos també treballava a MeteoPirineu, un lloc web on es compilaven multitud de dades meteorològiques de la demarcació, i que malauradament va deixar d'estar operatiu durant el mes de maig per "motius econòmics" i "manca de suport institucional".
 
En declaracions a Pallars Digital, Pla explica que, després d'aquest fet, li va semblar correcte crear un nou compte per tal de continuar amb la divulgació climatològica i fer un repàs de dades diari. Així mateix, Vall Fosca Climàtica també es fa ressò dels rècords que s'han assolit, tant pel que fa a les precipitacions com a la temperatura.

De fet, aquest mes d'agost a la Vall s'han assolit registres de precipitacions força notables. És el cas de Capdella, on aquest mes ha sigut dels més plujosos dels darrers 15 anys. En aquest sentit, però, Lluís Pla assegura que l'objectiu del compte no és centrar-se en els tuits curiosos sobre rècords, sinó posar èmfasi en les dades objectives i els gràfics per tal que la gent pugui entendre millor les particularitats del clima de la Vall Fosca.


 

Altres notícies que et poden interessar: 


 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació