Dissabte, 20 d'abril de 2024
trailrunning

Torna la Pyrenees Stage Run, amb dues etapes al Pallars

La cursa recorrerà els parcs naturals de l'Alt Pirineu i Aigüestortes, i farà aturada a Tavascan i a Esterri d'Àneu

Pallars Digital 1 de setembre de 2022 a les 13:58
Aquest diumenge, 4 de setembre, arrencarà la Pyrenees Stage Run (PSR), que recorrerà Catalunya i Andorra i tindrà una de les seves etapes a l'Alt Pirineu, finalitzant a la població d'Esterri d'Àneu. Es tracta d'una cursa per etapes, de 240 quilòmetres i més de 15.000 metres de desnivell positiu, que s'iniciarà a Ribes de Freser i acabarà a Salardú, travessant els Pirineus en set dies.

Tres de les etapes són a Andorra, i es passa per cinc dels parcs naturals més icònics del territori, resseguint el GR11. Es tracta d'un recorregut, doncs, amb pistes, camins, senders, boscos i alguns trams tècnics i rocosos, i que "deixarà fascinats a tots els participants per la seva bellesa", assegura l'organització, BiFree

La cursa és una experiència exclusiva per gaudir de la immensitat dels Pirineus amb un gran ambient de convivència, ja que es completa en equips de dos o tres corredors i dona l'oportunitat de conèixer-ne d'altres de tot el món: la sisena edició comptarà amb 33 equips (70 participants), un 70% dels quals són de procedència internacional, de 14 nacionalitats diferents

La cursa combina el trailrunning i el turisme esportiu, ja que en acabar les etapes els corredors sortiran junts per celebrar l'entrega de premis i rememorar junts l'etapa del dia.

Les set etapes de la Pyrenees Stage Run


La primera etapa donarà el tret de sortida a Ribes de Freser amb la meta a Queralbs passant per llocs mítics com el Balandrau o el Santuari de Núria. La segona etapa creuarà dos colls de 1.900 metres d’altitud i acabarà a la capital de la Cerdanya, Puigcerdà.
 
La tercera jornada serà la més llarga del circuit i entrarà en territori andorrà, fins el municipi d'Encamp, després de creuar la Cerdanya. La quarta etapa serà íntegrament pel Principat, i la cinquena aterrarà al Pallars Sobirà, a la població de Tavascan. Des d'aquí els corredors travessaran el Parc Natural de l'Alt Pirineu fins a arribar a Esterri d'Àneu, on acabarà la sisena etapa. L'última jornada creuarà el Parc Nacional d'Aigüestortes i el Estany de Sant Maurici, per entrar a la Vall d'Aran i arribar a Salardú.

Totes les etapes inclouen un allotjament a cada població d'arribada i sortida, buscat per l'organització, i que està inclòs en la inscripció de la cursa.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació