Diumenge, 28 d'abril de 2024
cinema rural

El Mostremp tanca amb èxit la seva 11ª edició

El curtmetratge "Gold Wells", de Saeed Timar, ha estat el guanyador de la mostra de cinema rural del Pallars

Redacció Tremp | 16 d'agost de 2022 a les 10:02
L'equip organitzador del Mostremp després de la cloenda del festival | Jordi Uriach
El Mostremp, la mostra de cinema rural del Pallars, ha tancat aquest diumenge amb èxit la seva 11ª edició, enguany ja normalitzada després de la pandèmia de la Covid-19. Amb l'objectiu de reivindicar-se com a part essencial de la cultura pallaresa, el festival ha acollit durant aquests dies diverses projeccions i activitats que ham comptat amb una gran afluència  de públic.

Així, s'han dut a terme tallers com el de videoclips, el dijous, que va comptar amb la participació de la cooperativa Alba Jussà; el de fotografia, el divendres, de la mà de l'Associació fotogràfica del Pallars, o bé els Jocs de Cinema, organitzats per La Casa del Sol Naixent, el mateix dia.

Paral·lelament, a partir del dijous a l'Espai Cultural La Lira van començar les projeccions de la secció oficial del festival, mentre que el divendres també va tenir lloc la de la secció Víctor del Val. El mateix dia, a les sis de la tarde, el focus es va traslladar sobre el film català de més renom durant aquest any, Alcarràs, l'equip del qual va protagonitzar una sessió especial.

Posteriorment, es va procedir a l'entrega de premis d'aquesta 11ª edició. L'estatueta al millor curtmetratge ha estat per Gold Wells, de Saeed Timar. Un film que gira entorn la història d'un matrimoni forçat, i que ha estat premiat amb 2.000 euros. Pel que fa al vot del públic, dotat amb 1.000 euros, el premiat ha sigut curt La Explosión de Jose San Miguel i Juanma Vargas.

En la secció Infantil i Juvenil, el premi Víctor del Val va ser per al film Tremp-SAT, de l'alumna de l'Institut de Tremp Ester Coll, i que va ser guardonat per la seva gran qualitat tècnica, plena de referència artístiques i amb un acurat escenari rural. Per altra banda, es va concedir un accèssit al curtmetratge Diluvio, de la directora Gaia Iglesias. Un projecte amb una gran sensibilitat que uneix literatura i cinema d'una forma poètica i trencant estereotip.

A continuació, s'ha concedit una menció especial al curt Colours de les directores Martina Boixadós i Martina Mateo, de l'institut trempolí, per la seva efectivitat, coherència i originalitat. Finalment, el premi Tarradets, que guardona el millor curtmetratge de la secció Pallars&Ribagorça & Geoparc, ha estat per Mama, d'Àlex Uriach, dotat amb 750 euros.

Com a cloenda del festival, el diumenge, han tingut lloc les sessions Finestra d'Actualitat, i la sessió de comiat km0, on es s'han projectat un recull dels projectes creats durant aquest Mostremp i films de proximitat. 


 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació